Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης τις πρόσφατες δηλώσεις του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου περί θάρρους που πρέπει να επιδεικνύουν οι πολιτικοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και μη περιορισμό σε απλή διαχείρισης της εξουσίας.

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής «η προεδρική θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου δεν ολοκληρώθηκε σε κλίμα ενθουσιασμού και πάνδημης αποδοχής» και εκεί αποδίδει και τη μη προσμονή από κανέναν της ανανέωσης της θητείας του. «Καρφώνει» μάλιστα τον τέως Πρόεδρο γράφοντας ότι η εν λόγω αναφορά θα μπορούσε να εκληφθεί ως καθυστερημένη αυτοκριτική.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης ανακαλεί στη μνήμη του και στη μνήμη των αναγνωστών του τη στάση Παυλόπουλου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Θυμάμαι το 2015 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έσερνε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης με ένα διχαστικό αντισυνταγματικό δημοψήφισμα ο τότε Πρόεδρος αρκέστηκε στις τυπικές αρμοδιότητες του. Δεν θυμάμαι το θάρρος», καταλήγει στο σχόλιο του ο Γιάννης Πρετεντέρης.