Ο διπλωμάτης Κωνσταντίνος Κούτρας, πρώην εκπρόσωπος του ΥΠ.ΕΞ. και πρώην πρόξενος στη Νέα Υόρκη, ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο της επούλωσης των πληγών που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με ξένα ΜΜΕ.

Ήπιος άνθρωπος, βαθιά μορφωμένος και κοσμοπολίτης, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες και τον πρότεινε η πρέσβειρά μας στην Ουάσινγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία έχει διατελέσει διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού και διατηρεί πάντα στενή σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη για τη Γ.Σ. του ΟΗΕ αποκαταστάθηκαν πλήρως και οι σχέσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, οι οποίες είχαν κάπως κλονιστεί λόγω διασποράς «ζιζανίων» από ομογενειακούς παράγοντες, που λόγω της πληθωρικής προσωπικότητας του Ελπιδοφόρου θεωρούν ότι χάνουν το πάνω χέρι ως προς την επιρροή στην Ομογένεια.

Τέλος πάντων, αν υπήρχε μια μικρή απόσταση, το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει πια. Γενικώς, η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη πήγε εντυπωσιακά καλά σε όλα τα επίπεδα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» 1/10