-O Κυρανάκης αναδιπλώθηκε σε ό,τι αφορά το αντάρτικο της περασμένης εβδομάδα. Mιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, διεμήνυσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την πάταξη των φαινομένων βίας στα Πανεπιστήμια. Προφανώς έπαιξαν ρόλο τα τηλέφωνα των προηγούμενων ημερών, αλλά δεν ξέρω γιατί άφησε έξω από το κάδρο τη Νίκη Κεραμέως, η οποία αφενός έχει πληρώσει σημαντικό πολιτικό κόστος απ' όλη αυτή την ιστορία και αφετέρου κάθε άλλο παρά στηρίχθηκε όπως θα έπρεπε από ορισμένους «άριστους» του Μαξίμου. Πάντως να ξέρετε ότι ο Θεοδωρικάκος ήταν έξω φρενών στη διάρκεια της συνεδρίασης και δεν μπήκε καν στον κόπο να κρύψει από τους συνομιλητές του την οργή του για τον νεαρό βουλευτή.

-Επειδή πολύ συζητήθηκε η απουσία του Καραμανλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, εμείς θα πούμε ότι ήταν πλήρως αναμενόμενη. Έλεος δηλαδή. Μετά από τόσο καιρό στην αφάνεια και τη σιωπή εμφανίστηκε τόσο στο πολιτικό μνημόσυνο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, όπου προέβη στις πολυσυζητημένες τοποθετήσεις του (τις οποίες την επομένη μάζεψε το περιβάλλον του, κάτι σαν την αναδίπλωση Κυρανάκη δηλαδή) για τις παρακολουθήσεις, όσο και στη σουίτα του Μελισσανίδη στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Δεν ξέρω πραγματικά γιατί τον συνεπαίρνει σταθερά η «γοητεία» του Τίγρη, ωστόσο το γεγονός ότι ήταν δίπλα του και όχι στα επίσημα μαζί με τα υπόλοιπα πολιτικά στελέχη, έχει τη σημειολογία του.

-Και τον Σαμαρά όμως καταλαβαίνω. Βλέπετε κάθε φορά που θα εμφανίζεται σε τέτοιου είδους περιστάσεις, ο ίδιος θα θυμάται τις αντιρρήσεις του για την πολιτική φυσιογνωμία της ΝΔ και οι υπόλοιποι θα του θυμίζουν ότι επί ημερών του το κόμμα έφθασε στο ιστορικό χαμηλό του 19%.

-Παρεμπιπτόντως πώς αισθάνθηκε ο απολύτως σοβαρός και μετρημένος Κώστας Καραμανλής junior, που μπήκε στο κάδρο των ευχαριστιών του Μελισσανίδη για το νέο γήπεδο και τα παράπλευρα δομικά έργα μαζί με Δούρου, Σγουρό και Πατούλη; Ήρεμα ρωτάω...

-Θυμάστε που προχθές σας λέγαμε για το δείπνο που ετοιμάζει ο Ανδρουλάκης στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Τελικώς η υλοποίηση της σχετικής πρωτοβουλίας αναβάλλεται για αργότερα.

-Κλειδωμένη θεωρείται η θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ, που συστήνεται παραδοσιακά στην έναρξη της εκάστοτε προεκλογικής εκστρατείας. Υπάρχει άραγε καταλληλότερος από τον Μεϊμαράκη;

-Μικρότητα του Λοβέρδου να αφήσει σαφή υπονοούμενα για τη Συρεγγέλα ότι περιοδεύει στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών και παρουσιάζει πτυχές του κυβερνητικού έργου ως προσωπική της επιτυχία. Αν είναι δυνατόν.... Την οικογενειακή πολιτική έχει στο χαρτοφυλάκιό της η γυναίκα.

-Σας λέμε εδώ και καιρό ότι θα γίνει χαμός πριν από τις εθνικές εκλογές μεταξύ των υπαρχόντων βουλευτών και πολιτευτών και των εξωκοινοβουλευτικών, αλλά και των αυτοδιοικητικών στελεχών που θα συγκρουστούν για μία θέση στο επόμενο Κοινοβούλιο. Νομίζω ότι οι Μαρινάκης και Νέζης θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα, αφού τα όσα ακούστηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν απλώς προειδοποιητικές βολές. Βλέπετε ονόματα όπως ο Μιχαλάκης στα Τρίκαλα, η Καραλαριώτου στη Λάρισα και η Μαυρίδου στην Παιανία αποτελούν κόκκινο πανί για κάποιους.