Η φωτιά που ξέσπασε στο Πανόραμα Βούλας τα Σάββατο ανέδειξε σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «το μεγάλο θέμα που υπάρχει στην κυβέρνηση και αφορά την έλλειψη κάθε πρόνοιας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρά τα περσινά θλιβερά γεγονότα στην Αττική και την Βόρεια Εύβοια».

«Ο αρμόδιος υπουργός αρκέστηκε να μας ενημερώσει ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα σκληρό καλοκαίρι», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση μιλάει διαρκώς για σχεδιασμούς πρόληψης που ποτέ δεν εφαρμόζονται.

Στην περιοχή

Χθες, πάντως, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος, Γιώργο Βασιλειάδη, τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, τον τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη, την αναπληρώτρια τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, Χαρά Καφαντάρη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής και της ΟΜ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης επισκέφτηκαν το δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.



Συζήτηση

Όπως προέκυψε από την συζήτηση που είχαν με τον δήμαρχο - σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- σημειώθηκε μεγάλη χρονική καθυστέρηση μέχρι την πρώτη επέμβαση στο πύρινο μέτωπο. Παράλληλα, διαπιστώθηκαν και προβλήματα συντονισμού της επιχείρησης.

«Δυστυχώς, παρά την περσινή καταστροφή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει σα να μην είδε τίποτα, ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ο Χρήστος Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Σημειώθηκε πολύ μεγάλη καθυστέρηση μίας ώρας από την έναρξη της πυρκαγιάς για να ανταποκριθεί. Πέρασαν πολλοί μήνες χωρίς να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί στον δήμο Γλυφάδας. Επικοινωνία, προπαγάνδα και μηδενικό αποτέλεσμα».

«Δίπλα στους πολίτες» 

«Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, δίπλα στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, τους εθελοντές που έδωσαν τη μάχη μαζί με τα στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έκαναν το καθήκον τους», είπε στη συνέχεια και συμπλήρωσε: «Έπρεπε από τον Μάιο και νωρίτερα να έχουν γίνει ενέργειες για την πυροπροστασία. Ελπίζουμε οι απαραίτητες δράσεις να μην γίνουν μετά από ένα μήνα από το υπερταμείο, με απευθείας αναθέσεις».

Ο δήμαρχος 

Εν τω μεταξύ τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν έμφαση και στα όσα είπε  ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού – οποίος ανήκει μάλιστα στην ΝΔκαταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ένα χρόνο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια, είναι απούσα από την περιοχή.

«Πέρασε ένας χρόνος από τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την Εύβοια και ο κ. Μητσοτάκης που αρέσκεται να κουνάει το δάχτυλο, όχι μόνο δεν έχει προετοιμάσει την περιοχή γι’ αυτό το καλοκαίρι, αλλά δείχνει παντελή αδιαφορία», λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς σε ομιλία του δήλωσε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι απούσα». Όπως κατήγγειλε ο «γαλάζιος» δήμαρχος, «ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει τα νοσοκομεία χωρίς ασθενοφόρα, υποβαθμίζει τα σχολεία της περιοχής και δεν έχει μπει στα ταμεία του δήμου ούτε ένα ευρώ για τα αντιπλημμυρικά έργα».