Σε …λάθος πόρτα φαίνεται ότι χτύπησαν με τη νέα τους αναφορά οι αρμόδιοι «κυνηγοί σκανδάλων» του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάριος Κάτσης κατηγόρησε (την περασμένη Πέμπτη) τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ότι έχει διορίσει την Ρεβέκκα Πιτσίκα στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, ενώ χθες επανήλθε με ανακοίνωσή του στο ίδιο θέμα, του δήθεν διορισμού της δηλαδή στον ΟΑΕΠ, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι τοποθέτησή της ως (άμισθο) μέλος του συμβουλίου του οργανισμού.

 Ο ΟΑΕΠ αποτελεί εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Εξωτερικών, που διευκολύνει τον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Πριν από λίγους μήνες, μάλιστα, έγινε Ανώνυμη Εταιρία, με νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη άνοιξη στη Βουλή και άρα λειτουργεί αμιγώς πλέον σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

 Σε κάθε περίπτωση τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου, όπως είναι η Πιτσίκα, δεν έχουν μισθό (ούτε μπόνους ούτε κάποια άλλη απολαβή), παρά λαμβάνουν μόνο μία αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. – και αυτή δεν βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά προέρχεται από τα έσοδα του Οργανισμού. Χαρακτηριστικά, από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα περίπου Ιουνίου, το Δ.Σ. του ΟΑΕΠ είχε συνεδριάσει συνολικά επτά φορές.

 Άνθρακες λοιπόν εν προκειμένω ο «θησαυρός»…