Από τους τελευταίους υποψήφιους βουλευτές που θα ανακοινωθούν από τον Αλέξη Τσίπρα τους επόμενους μήνες πρόκειται να είναι κατά πάσα πιθανότητα οι δημοσιογράφοι.

Όπως πληροφορείται το «S», κάποιοι ήδη εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ (Φίλης, Αυγέρη, Γιαννούλης, Αθανασίου κ.ά.) θα βρουν ενδεχομένως στο ίδιο ψηφοδέλτιο συναδέλφους τους που είτε θα δοκιμάσουν πρώτη φορά την τύχη τους είτε έχουν εκλεγεί στο παρελθόν, αλλά δεν τα κατάφεραν το 2019.

Οι νυν εκλεγμένοι δίνουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν τη μάχη για να αποφύγουν τη συνύπαρξη με τους συναδέλφους τους, φοβούμενοι ότι θα τους υπερκεράσουν. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας (που δεν πρόκειται να κάνει το χατίρι στους νυν) θα ήθελε ιδιαίτερα αυτούς που είναι πιο αναγνωρίσιμοι να τους παρουσιάσει νωρίς. Εκείνοι όμως δεν το επιθυμούν, προκειμένου να μπορούν να αξιοποιήσουν για όσο περισσότερο χρόνο μπορούν τη δυνατότητα να έχουν δημοσιότητα με την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Αναγκαστική επιλογή

Όλο αυτό, όπως μαθαίνουμε, οδηγεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην αναγκαστική επιλογή να καθυστερήσει την ανακοίνωση των συγκεκριμένων ονομάτων, ενδεχομένως φτάνοντας μέχρι και την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 5 Νοεμβρίου 2022.