Στην επιμονή της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με τη συνεργασία των ελληνικών ΑΕΙ με 30 φημισμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, αναφέρεται η στήλη big mouth του powergame.gr. 

Όπως γράφει η υπουργός Παιδείας έκανε στενό μαρκάρισμα στον πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, προκειμένου να «τρέξει» κι αυτός για το πρόγραμμα συνεργασίας, ενώ η Νίκη Κεραμέως κυνήγησε το όραμα των εμβληματικών συνεργασιών, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Αναλυτικά τί γράφει το big mouth

Μου λένε ότι η επιμονή και η μεθοδικότητα της υπουργού Κεραμέως απέδωσαν την επιτυχία της συνεργασίας ελληνικών με 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια, που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες, αρχής γενομένης από το 2019. «Λες και είχα άλλη επιλογή!», είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση που οργάνωσε το ΥΠΑΙΘ, αναφερόμενος στο… στενό μαρκάρισμα που του έκανε η Ελληνίδα υπουργός, προκειμένου να «τρέξει» κι αυτός για το πρόγραμμα συνεργασίας. Στην Ουάσιγκτον, «η Νίκη Κεραμέως με πήρε για λίγο στην άκρη και μου είπε για τις προσπάθειες», είπε η Lee Satterfield, αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ, καθώς, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, η Νίκη βρήκε ευκαιρία να κυνηγήσει ξανά το όραμα. Και να που με σύστημα και οργάνωση γίνονται θαύματα και η Ελλαδίτσα μας γίνεται φάρος εκπαίδευσης για όλο τον κόσμο.