Υποψήφιος διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι και επίσημα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Περιχαρής, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ συγκινημένος, διότι σήμερα πέρασα και πάλι τις πύλες του Πανεπιστημίου, αυτή τη φορά του Πανεπιστημίου Αθηνών ως υποψήφιος διδάκτορας. Συγκεκριμένα έγινα δεκτός από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, από τον Τομέα Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος».

Οι σπουδές

Μετά τις σπουδές του στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου ακολούθησε την Κατεύθυνση της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης και Μαθηματικής Φυσικής, μετά και τις μεταπτυχιακές σπουδές (στο ίδιο Πανεπιστήμιο) στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά (Μαθηματικά των Φυσικών και Βιομηχανικών Εφαρμογών), ήρθε η ώρα να συνεχίσει τις σπουδές του και σε επίπεδο Διδακτορικού Διπλώματος, όπως τονίζει χαρακτηριστικά και ο ίδιος.

«Διαχείριση φυσικών καταστροφών»

«Το θέμα της Διδακτορικής μου Διατριβής θα είναι η Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών από την Κλιματική Κρίση, με επιβλέποντα καθηγητή τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας), καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα. Ευχαριστώ θερμά και τα υπόλοιπα δυο μέλη της τριμελούς επιτροπής που ορίστηκε, δηλαδή την πρόεδρο του Γεωλογικού τμήματος, καθηγήτρια Ασημίνα Αντωναράκου, αλλά και τον αναπληρωτή καθηγητή Στυλιανό Λόζιο. Το ταξίδι στη γνώση δεν σταματά ποτέ!», αναφέρει μεταξύ άλλων στο συγκινητικό του μήνυμα ο κ. Καλλιάνος.