Στους παροικούντες την επιχειρηματική Ιερουσαλήµ είναι αλήθεια ότι προκάλεσε τεράστια έκπληξη η επίθεση που αποφάσισε να εξαπολύσει από το βήµα της Βουλής το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος Τσίπρας. Απολύτως λογικό, αφού πίσω από τις συγκεκριµένες εταιρείες βρίσκονται πανίσχυρα οικονοµικά τζάκια.

Μιλάµε για τις οικογένειες Βαρδινογιάννη και Λάτση. Επειδή δεν πέρασε βραδιάτικα κάποια µύγα να τσιµπήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο χρόνος που επέλεξε να «χτυπήσει» µόνο τυχαίος δεν θα πρέπει να θεωρείται. Απεναντίας, θα σας έλεγα. Ο Τσίπρας έχει καταλάβει ότι πρωτίστως η οικογένεια Βαρδινογιάννη (που είναι αλήθεια ότι επενδύει σε τοµείς όπου µέχρι σήµερα δεν δραστηριοποιείτο) επιθυµεί πολιτική ηρεµία. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι είναι απέναντι σε οποιονδήποτε φλερτάρει µε την πολιτική αστάθεια και τις άλλες τρέλες που έχουν αρχίσει και συζητάνε οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

Αντιλαµβανόµενος ο τέως πρωθυπουργός ότι η πλειονότητα της επιχειρηµατικής ελίτ αντιµετωπίζει τον πρόεδρο Μητσοτάκη ως τον εγγυητή της πολιτικής οµαλότητας, δεν έχει άλλο δρόµο από το να περάσει απέναντι στους επιχειρηµατίες που θεωρεί ότι στέκονται εµπόδιο στα όνειρά του να επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίµου. Επειδή εν προκειµένω µιλάµε για διυλιστήρια, το παιχνίδι µε τα σπίρτα είναι άκρως επικίνδυνο και σίγουρα δεν θεωρείται χριστουγεννιάτικο!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 23/12