«Φέρτε μου υποψηφίους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, για να δείξω στον κόσμο πως δεν εκφράζω τη ριζοσπαστική Αριστερά του διεθνισμού ή του αριστερίστικου λαϊκισμού».

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αλ. Τσίπρας στους στενούς του συνεργάτες επάνω στην αγωνιώδη προσπάθειά του να κάνει άνοιγμα στον μεσαίο χώρο, στους αστούς της Δεξιάς και της Κεντροαριστεράς.

Επιθετικό φλερτ

Η ένταξη της Πόπης Τσαπανίδου είναι η κορυφή του παγόβουνου στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως το επιτελείο του Αλ. Τσίπρα έχει ξεκινήσει επιθετικό φλερτ με ουκ ολίγους πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - και δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που πηγαίνουν και πιάνουν στασίδι από μόνοι τους, ως «απρόσκλητοι» συμπέθεροι, στον αριστερό ναό της Κουμουνδούρου. Τύπου Ευ. Αντώναρου, Γ. Κύρτσου και μερικών ακόμα «ασήμαντων» της Κεντροδεξιάς, που νιώθουν «γίγαντες» της πολιτικής με το να παριστάνουν τους «καραμανλικούς».

Βολιδοσκοπήσεις

Άνθρωποι από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και το ευρύτερο στενό περιβάλλον του Αλ. Τσίπρα έχουν φτάσει στο σημείο να βολιδοσκοπούν ακόμα και εν ενεργεία βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να τους προσφέρουν τη στήριξη της Κουμουνδούρου στις περιφερειακές εκλογές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τέτοια προσέγγιση έχει δεχθεί ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Κ. Τζαβάρας, προκειμένου να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στη Δυτική Ελλάδα. Επίσης, ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός της Ν.Δ. Π. Τατούλης  φέρεται να έχει δεχθεί μηνύματα για να διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 7 Ιανουαρίου 2023.