Προσπάθεια άμβλυνσης των εντυπώσεων επιχειρούν οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη από την αναφορά του πως θα υποβληθεί σε αξιολόγηση αν δεν κατορθώσει να κερδίσει ένα ικανοποιητικό διψήφιο ποσοστό στις εκλογές.

Συνεργάτες του που ρωτήθηκαν αν θα απευθυνθεί στη βάση του κόμματος, ζητώντας επικύρωση της προεδρίας του, πέντε μήνες μετά την εκλογή του με ποσοστό 68%, ανέφεραν ότι είναι απλώς μια φράση που ειπώθηκε μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης και κριτικής βάσει της οποίας σε όλα τα επίπεδα πρέπει να κρίνονται οι ηγεσίες. Είναι προφανές ότι όλη τη μέρα χθες επιχειρήθηκε να «μαζευτεί» το θέμα, το οποίο είτε προέκυψε σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού είτε έκανε γκάφα.

Πάντως, όλα αυτά τα αναφέρει ο Ανδρουλάκης χωρίς να έχει οριοθετήσει τι ο ίδιος και το κόμμα του κρίνουν ως επιτυχία ή αποτυχία. Ποιο είναι δηλαδή το ισχυρό διψήφιο ποσοστό, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις το φέρουν οριακά πάνω ή κάτω από τις 10 μονάδες. Εν αναμονή της «αποκάλυψης» για το ποιος είναι ο «άγνωστος Χ» που υπονοεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που, όπως δείχνουν όλα, πρόκειται για μια επικοινωνιακή προσπάθεια να κρατηθεί το ζήτημα στην επικαιρότητα, ο Νίκος Ανδρουλάκης από τα Καλάβρυτα επιτέθηκε εκ νέου σε Μητσοτάκη - Τσίπρα, αναφερόμενος στο οξύ πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους και σχολίασε την απόφαση των τραπεζών για «πάγωμα» των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων για έναν χρόνο.

«Αποτελεί περιφρόνηση της νοημοσύνης των δανειοληπτών, τα δάνεια των οποίων πούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα κοράκια των funds και η Νέα Δημοκρατία δεν προστάτευσε την πρώτη κατοικία. Γι’ αυτό ζητώ από τον ελληνικό λαό ισχυρή εντολή για μία απόφαση αλλαγής απέναντι στα κακώς κείμενα. Απέναντι σε πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες είναι αμετανόητες και προτεραιότητα δεν έχουν να υπηρετήσουν το εθνικό και συλλογικό συμφέρον, αλλά ολιγάρχες και τράπεζες εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού», ανέφερε.

Στη Χαριλάου Τρικούπη λένε ότι στόχος είναι οι νέοι ψηφοφόροι, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό δεν έλκονται από το δίδυμο των μονομάχων Τσίπρα - Μητσοτάκη και αποζητούν κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως φαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 7/4