Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
pipili_teos
Παραπολιτικά

Φωτεινή Πιπιλή: Η συλλεκτική φωτογραφία από το αρχείο της με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και τη νεογέννητη Αλεξία (Εικόνες)

Δημοσίευσε και την επιστολή που της είχε στείλε το Παλάτι

Με αφορμή τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η Φωτεινή Πιπιλή δημοσίευσε φωτογραφίες από το σπάνιο προσωπικό της αρχείο. Η δημοσιογράφος και βουλευτής Α' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας ανήρτησε στο Facebook στιγμιότυπο από το μακρινό 1965, στο οποίο διακρίνεται ο τότε βασιλιάς Ελλάδας με τη σύζυγό του Άννα-Μαρία και τη νεογέννητη Αλεξία στην αγκαλιά τους.

Η κ. Πιπιλή είχε ζητήσει τότε από το Γραφείο του Κωνσταντίνου τη σχετική φωτογραφία και έλαβε θετική απάντηση, με επιστολή, την οποία επίσης δημοσίευσε.

«Χαμός»

«Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη! Μου ταιριάζει απόλυτα και σας το αποδεικνύω και πάλι. Είχα το προνόμιο να "γεννηθώ" ρεπόρτερ και σε μια παλαιά πολιτική οικογένεια -ο παππούς μου Μενέλαος Πιπιλής, βουλευτής Μεσσηνίας, του Ελευθερίου Βενιζέλου, και ο αδελφός του πατέρα μου, με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί, Χρήστος Πιπιλής βουλευτής Ηλείας ΕΡΕ και ΝΔ. Η βασιλεία τότε, επίσημο πολιτειακό σύστημα. Με το που γεννήθηκε η Αλεξία, χαμός», έγραψε αρχικά στη σχετική ανάρτηση η Φωτεινή Πιπιλή.

Ζήτησε φωτογραφία

Στη συνέχεια αποκάλυψε: «Μαθήτρια εγώ, είχα ξεκινήσει να δημιουργώ αρχείο από την πολιτική κατάσταση - είναι πολύτιμο τώρα πια. Έτσι, αποφάσισα να ζητήσω μια φωτογραφία του νεαρού βασιλικού ζεύγους με το μπουμπουκωτό μωρό. Και την απέκτησα με τον πιο επίσημο τρόπο. Πώς αλλάζουν οι καιροί, πώς περνούν τα χρόνια. Και πόσο τυχερή είμαι που συχνά έρχονται οι αφορμές και ανατρέχω στο αρχείο μου. Έτσι ξανάρχεται η Ιστορία τού τότε και επικαιροποιείται ως συλλεκτικό κομμάτι της μνήμης».