«Φωτιά» έχουν πάρει τα κοµµατικά επιτελεία στη Θεσσαλονίκη. Εκλογές ακόµη δεν έχουν προκηρυχθεί, όµως οι κοµµατικές µηχανές έχουν ανάψει για τα καλά.

Στη Ν.∆. η µάχη... της πίτας έχει αρχίσει εδώ και καιρό, ενώ η Πολιτική Ακαδηµία που διοργανώθηκε το Σάββατο αποτέλεσε κάτι σαν άτυπη εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου στη Θεσσαλονίκη.

Αυτές τις ηµέρες έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες αµιγώς πολιτικές εκδηλώσεις, µε πρώτη αυτή του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος σε εκδήλωση στο ΜΕΤ παρουσίασε τις δράσεις του τοµέα του για τη διετία 2021-2022.

Σήµερα ο ∆ηµήτρης Κούβελας έχει προγραμματισμένη εκδήλωση κοπής πίτας στο «Ολύµπιον», ενώ σχεδόν όλες οι ∆ηµοτικές Τοπικές Οργανώσεις της Ν.∆. διοργανώνουν παρόµοιες εκδηλώσεις.

Στον αστερισµό της βασιλόπιτας µπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πραγµατοποίησε το Σάββατο το απόγευµα κοµµατική συνεστίαση στο Βελλίδειο µε ροτόντες και κέτερινγκ, οµιλίες και χαιρετισµούς, ενώ στο ΠΑΣΟΚ η ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών έφερε καταιγισµό αναρτήσεων στο Facebook, µε τους υποψηφίους να δίνουν τα πρώτα δείγµατα γραφής του τι θα κάνουν σε περίπτωση εκλογής τους.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι ο εν ενεργεία βουλευτής Χάρης Καστανίδης, ο πολιτευτής Αντώνης Σαουλίδης, η γιατρός Πένη ∆αλαµπούρα και ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης.

Λέγεται, πάντως, ότι τα καλά ονόµατα θα ακουστούν στη δεύτερη φάση των ανακοινώσεων, όταν θα γνωστοποιηθούν οι πέντε τελευταίοι υποψήφιοι της λίστας. Στον ΣΥΡΙΖΑ τα ονόµατα που παίζουν είναι των σηµερινών βουλευτών (Νοτοπούλου, Αµανατίδης, Γιανούλης, Ζουράρις και Τριανταφυλλίδης), ο πανεπιστηµιακός Αρης Στυλιανού και η αυτοδιοικητική Ελλη Χρυσίδου, ενώ για τη σύζυγο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ∆ώρα Τσαµπάζη, ακούγεται ότι θα συµπεριληφθεί στο Επικρατείας και σε µη εκλόγιµη θέση.

Στη Ν.∆., τώρα, τα νεότερα για την Α’ Θεσσαλονίκης είναι ότι εκτός λίστας θα είναι ο Γ. Ορφανός, που θα κατέβει µόνο για τον δήµο, και η δηµοτική σύµβουλος ∆ήµητρα Ακριτίδου. Νέο όνοµα είναι αυτό της αντιδηµάρχου Κορδελιού-Ευόσµου, Φωτεινής Πεσµατζόγλου- ∆εβετζή, ενώ επανέρχεται και η φηµολογία για τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 4/02/2023