Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αφού ξεμπρόστιασε πριν από λίγο καιρό την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία μπέρδευε τους φόρους με τα φορολογικά έσοδα, χθες ξεμπρόστιασε στη Βουλή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, που μπέρδεψε τα ταμειακά διαθέσιμα με τον δημοσιονομικό χώρο.

«Αφού έχουμε αποθεματικό 40 δισ. ευρώ, δεν μπορείτε να κάνετε στοιχειώδεις παρεμβάσεις, για παράδειγμα για τον επαγγελματικό κόσμο;», είπε ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος φάνηκε έτσι να μην αντιλαμβάνεται αυτό που ξέρουν ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές Οικονομικών! Η απάντηση του κ. Σταϊκούρα ήταν άμεση και αποστομωτική: «Με ξάφνιασε αυτό που είπατε, γιατί έχετε περάσει και από το υπουργείο Οικονομικών. Είναι δυνατόν να μπερδεύετε τα ταμειακά διαθέσιμα με τον δημοσιονομικό χώρο; Είναι δυνατόν εσείς, που σας εκτιμώ, να λέτε “αφού έχεις 40 δισ. ευρώ, γιατί δεν παίρνεις 5-6 δισ. ευρώ”;

Έτσι η χώρα θα γυρίσει σε βαθιά δημοσιονομικά ελλείμματα! Θέλεις ισχυρό ταμείο για να έχεις τους πόρους να βοηθήσεις την κοινωνία, αλλά το πόσο θα τη βοηθήσεις έχει να κάνει με τον δημοσιονομικό χώρο, όχι τον ταμειακό. Αυτό δείχνει με πόση ευκολία μοιράζετε με το πρόγραμμά σας 25 δισ. ευρώ! Έχετε μπερδέψει τα ταμειακά διαθέσιμα με τον δημοσιονομικό χώρο. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο! Η πρότασή σας μας οδηγεί κατευθείαν σε μνημόνιο!».

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή / Στήλη «Αλάτι και πιπέρι» του Γιώργου Κατσίγιαννη