Την Τρίτη το µεσηµέρι, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόµµατος, µε βασικό αντικείµενο τη στρατηγική της Κουµουνδούρου.

Από τη συζήτηση που έγινε προκύπτει πως µέχρι τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαπολύει επίθεση σε όλα τα µέτωπα εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ µεγάλη έµφαση θα δοθεί στο να µη χαθεί και ο κινηµατικός χαρακτήρας του κόµµατος, κυρίως µέσα από την ενεργό συµµετοχή των µελών του ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες συγκεκριµένων κλάδων, όπως είναι οι καλλιτέχνες, που κατά το επιτελείο της Κουµουνδούρου µπορεί να συµβάλουν καθοριστικά στον προεκλογικό «εξευτελισµό» του πρωθυπουργού, ασχέτως της κατάληξης που θα έχει η υπόθεση µε τα πτυχία τους. 

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανεβάσει τους τόνους και ως προς το ζήτηµα των πλειστηριασµών, οργανώνοντας τις επόµενες ηµέρες «προγραµµατική» αντεπίθεση, µε σκοπό να αντικρούσει την επιχειρηµατολογία του Μαξίµου. Για το θέµα αυτό σχεδιάζεται εκδήλωση µε κεντρικό οµιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τη συµµετοχή «ειδικών» σε ζητήµατα ιδιωτικού χρέους, στην οποία θα παρουσιαστεί ολοκληρωµένη πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να στριµώξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα επαναφέρει την πρότασή του για διεξαγωγή θεµατικών τηλεµαχιών µαζί του, ώστε να µην πάει η χώρα σε εκλογές, µε τον ίδιο να θέλει να δοξαστεί κρυπτόµενος.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 24/2