Με αφορµή το σενάριο πως οι επαναληπτικές εκλογές µπορεί να διεξαχθούν στις αρχές Ιουλίου, εφόσον έχουν προηγηθεί οι αχρείαστες κάλπες της απλής αναλογικής µέσα στον Μάιο, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να προπαγανδίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει τη συγκεκριµένη περίοδο να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών ποντάροντας στο γεγονός ότι η νεολαία θα είναι απούσα.

∆ηλαδή, πως χιλιάδες νέοι άνθρωποι δεν θα µπορούν να ψηφίσουν, επειδή η επαναληπτική προκήρυξη των εθνικών εκλογών θα τους βρει, µέσα Ιουλίου, είτε σε διακοπές είτε ως εργαζόµενους σε σεζόν σε διάφορα νησιά της Ελλάδας. Που σηµαίνει πως δεν θα µπορούν να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, εφόσον η µετάβασή τους στα εκλογικά κέντρα της γενέτειράς τους είναι απαγορευτική για οικονοµικούς και επαγγελµατικούς λόγους.

Από την άλλη, όµως, αυτή η «προπαγανδιστική» θεωρία που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε απόλυτη αντιπαράθεση µε την ιστορία των εκλογών. Γιατί επί των ηµερών του ΣΥΡΙΖΑ εθνικές εκλογές προκηρύχθηκαν τον Ιούλιο του 2019, αλλά κανένα κόµµα δεν συνέδεσε την επίµαχη εκλογική διαδικασία µε το εάν µπορούν να ψηφίσουν ή όχι οι νεολαίοι της Ελλάδας επειδή µπορεί να εργάζονται σε διάφορα σηµεία της χώρας.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret»’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 24/3/23