Αν και δεν είμαι θιασώτης των θεωριών συνωμοσίας, εντούτοις δεν μπορώ να παραβλέψω μια πληροφορία που έρχεται από πηγές του ΠΑΣΟΚ και συνδέεται με την εκτίμηση της ηγετικής ομάδας του συγκεκριμένου κόμματος πως ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναπτυχθεί δίαυλοι επικοινωνίας, προκειμένου στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές η τραγωδία των Τεμπών να μη λειτουργήσει ως άλλοθι σε όλους όσοι καραδοκούν να μεταβληθεί η χώρα σε Κούγκι.

Προς επίρρωση αυτής της εκτίμησης-υποψίας, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν πως τα τελευταία 24αώρα ο ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε να ζητά τη μη συμμετοχή του Κώστα Αχ. Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ενώ και η ΝΔ χαμήλωσε τους τόνους ως προς την προβολή ενός αντίστοιχου επιχειρήματος για αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ του καταδικασθέντος για παράβαση καθήκοντος, Νίκου Παππά, που τυγχάνει να είναι και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ στην τρέχουσα συγκυρία.

Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ έχει τους λόγους του να διακινεί τέτοιου είδους σενάρια, καθώς δρουν ωφελιμιστικά για τον Νίκου Ανδρουλάκη και διαλυτικά για τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, όταν αμφότεροι προβάλλονται ως δυνάμει «συγκυβερνώντες».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 17/3