Αρκετοί θεωρούσαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει µε τον έναν ή τον άλλον τρόπο την κυβίστηση ή, αλλιώς, την κωλοτούµπα και, παρά την αρχική του απόφαση, θα επαναφέρει τον Παύλο Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγοι, ωστόσο, µπορούσαν να προβλέψουν ότι θα κρατήσει µόλις 20 ηµέρες το «διαζύγιό» τους και θα επέλθει τόσο σύντοµα η πολιτική επανένωση. Αυτό όµως που ακόµα λιγότεροι παρατήρησαν, και έχει να κάνει µε τα δοµικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ και την αποµάκρυνσή του από αυτά των ήπιων τόνων της ανανεωτικής Αριστεράς, που εκφραζόταν από πρόσωπα όπως ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, είναι το γεγονός ότι οι πρώτοι ένθερµοι υποστηρικτές της επιστροφής Πολάκη στο προσκήνιο προέρχονται από τη λεγόµενη ανανεωτική πλευρά του παλιού Συνασπισµού.

Για «πράσινο φως»

Το ένα στέλεχος είναι ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ∆ηµήτρης Παπαδηµούλης, ο οποίος προέρχεται από την παλιά ανανεωτική πτέρυγα του κόµµατος, τη λεγόµενη σοσιαλδηµοκρατική, και έσπευσε να τονίσει πως µετά την επιστολή Πολάκη θα πρέπει να ανάψει το «πράσινο φως» για τη συµµετοχή του στα ψηφοδέλτια.

Η μετριοπαθής

Ακολούθησε η επίσης προερχόµενη από τη µετριοπαθή πτέρυγα του παλιού Συνασπισµού Ρένα ∆ούρου, η οποία υπογράµµισε την ανάγκη της επιστροφής του για τον κοινό αγώνα των εθνικών εκλογών.

Οπως όλα έδειξαν, ο Παύλος Πολάκης έχει γίνει ένα µε τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις εισηγήσεις των δηµοσκόπων που συµβουλεύουν τον Αλέξη Τσίπρα και υποστήριζαν ότι µε την παραµονή του «διώχνει» τους κεντρώους. Εκείνος έκανε την επιλογή, στην κάλπη θα κριθεί…

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 24/3