Μέχρι το βράδυ πριν από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια, ο Ευάγγελος Αντώναρος ήταν «κοµµένος» και µάλιστα, σύµφωνα µε πληροφορίες, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Καλογήρου, δεν του απαντούσε καν στο τηλέφωνο. Αυτό το είχαν µάθει οι «βαρόνοι» της αξιωµατικής αντιπολίτευσης και είχαν ευχαριστηθεί.

Την εποµένη, όµως, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Ευ. Αντώναρου στην Ανατολική Αττική και άρχισαν όλοι να ψάχνονται για το τι µεσολάβησε. Η πρώτη υπόνοια ήταν προς την πλευρά παλαιών φίλων του πρώην εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης Καραµανλή, εντός της Ν.∆. Γινόταν, µάλιστα, συζήτηση στην Κουµουνδούρου και για συγκεκριµένα ονόµατα, τα οποία υποτίθεται ότι «βοήθησαν» στη µεταγραφή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκαν µεσάζοντες ούτε φίλοι. ∆ιότι ο Ευάγγελος Αντώναρος κατέκτησε µε την πένα του τη φιλία και την εκτίµηση του προέδρου. Επειτα από πολλές συζητήσεις µε ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν, κατέληξα στο συµπέρασµα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε ότι, αφού του είχε δώσει τον λόγο του, θα έπρεπε να τον τιµήσει και γι’ αυτό έχρισε υποψήφιο τον Ευάγγελο Αντώναρο. Και επίσης, όπως µου µεταφέρθηκε, τον συµπαθεί ιδιαίτερα και ενδιαφέρεται προσωπικά για την εκλογή του.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 14/4/23