Εικόνες συσπείρωσης πρωταγωνίστησαν χθες στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Αιγάλεω. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, σχεδόν μισή ώρα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ώρα που τελείωσε η ομιλία μέχρι να μπει στο αυτοκίνητό του από τις αντιδράσεις των Νεοδημοκρατών. Σε αντίθεση με τη μαζικότητα του κόσμου, αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία πολλών υπουργών που πολιτεύονται στην Αττική από τη χθεσινή συγκέντρωση.

Τι αναφέρει το Βig Mouth

-Εικόνες και παλμό από παλιά είδαμε χθες στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Αιγάλεω. Και όσο ανεβαίνει δημοσκοπικά το κόμμα και αυξάνεται η συσπείρωση, τόσο αυτές οι εικόνες έχω την αίσθηση ότι θα εντείνονται. Όπως μου λένε φίλες μου από τα δυτικά προάστια, σχεδόν μισή ώρα έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ από την ώρα που τελείωσε η ομιλία μέχρι να μπει στο αυτοκίνητό του από τις αντιδράσεις των Νεοδημοκρατών. Στο πλάι έστεκαν, έχοντας κάθε λόγο να είναι για ακόμα μια φορά ικανοποιημένοι, ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης, και ο μετρ της κινητοποίησης, Στέλιος Κονταδάκης, που έχουν δημιουργήσει ένα υποδειγματικό δίδυμο ορμής και εμπειρίας, υπό το άγρυπνο βλέμμα των Γιάννη Μπρατάκου και Θανάση Νεζη, που δεν ξεχνούν ποτέ ότι πάνω απ’ όλα είναι Νεοδημοκράτες από κούνια. Ξεχώρισε, όπως όλοι είπαν, η παρουσία της ΟΝΝΕΔ, με τον πρόεδρο της «γαλάζιας» νεολαίας να οργανώνει την κερκίδα και διαχρονικούς ΟΝΝΕΔίτες να θυμούνται τα παλιά. Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας στην Κω ήταν μεταξύ συγγενών και φίλων, με το επιτελείο του να προσπαθεί να περιορίσει τις φωτογραφίες που, δυστυχώς για εκείνους, διέρρευσαν στα social media. Άντε να δούμε τι θα βρει να πει η φίλη μας η Πόπη για να το μαζέψει.

…και οι απουσίες των υπουργών

-Σε αντίθεση με τη μαζικότητα του κόσμου, αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία πολλών υπουργών που πολιτεύονται στην Αττική από τη χθεσινή συγκέντρωση. Μάλιστα, όπως μαθαίνω, όλοι, μα όλοι είχαν ειδοποιηθεί να δώσουν το «παρών» στην πρώτη ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη. Προφανώς, όμως, κάποιοι εξ αυτών προτίμησαν να διοργανώσουν τις δικές τους (εκδηλώσεις) και να απέχουν από την ομιλία του πρωθυπουργού στο Αιγάλεω.