Και να θες να τους αντιμετωπίσεις με σοβαρό τρόπο τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως σε βάζουν σε υποψίες ότι δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν, πώς να διαχειριστούν τις δημόσιες υποθέσεις, ακόμη και σε κρίσιμους τομείς, όπως η οικονομία.

Και ενώ αυτό λες πως είναι γνώρισμα των ανίδεων και άπειρων υποψήφιων βουλευτών του κόμματος, ξαφνικά διαπιστώνεις πως και τα βαριά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν με «ανάλαφρη» και επιπόλαιη προσέγγιση τα θέματα της οικονομίας. Όπως ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, για τη φορολογία των επιχειρήσεων πετάει κάτι νούμερα σε γενικές γραμμές, ενώ την ίδια στιγμή σημειώνει «δεν ξέρω». Και αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται να μην ξέρει όταν είναι ο άνθρωπος που με εντολή του Αλέξη Τσίπρα είχε αναλάβει την εκπόνηση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν ή δεν γνωρίζουν τι ισχύει. Πρόσφατα, η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη, διαφημίζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποσχόταν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ αυτή είχε ήδη καταργηθεί.

Ένας λόγος που ο Τσίπρας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο σε επίπεδο προεκλογικής στρατηγικής είναι επειδή στο πλευρό του συνεχίζει να έχει το καταδικασμένο για παράβαση καθήκοντος Νίκου Παππα, ο οποίος κάνει κάτι αναλύσεις στις δημόσιες παρεμβάσεις του λες και απευθύνεται σε κουτούς. Η πλάκα είναι πως ο ίδιος τις θεωρεί τόσο σπουδαίες, επειδή εμπεριέχουν σοφιστείες , που τις πληρώνει για να τις προβάλλει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του Τσίπρα στα Χανιά, η οποία σε καμία περίπτωση δεν ήταν μια μεγαλειώδης προεκλογική συγκέντρωση, εκείνος που υπέστη καζούρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ο Πολάκης. Μέχρι και οπαδοί του κόμματος στα σχόλια τους δεν έκρυψαν την απογοήτευση τους επειδή η συγκέντρωση ήταν κατώτερη των προσδοκιών τους. Πάντως ο Π. Πολάκης ισχυρίζεται πως ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την ομιλία του Τσίπρα ήταν διπλάσιος από αυτόν που πήγε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εμφανίστηκε στο ίδιο σημείο λίγες ημέρες νωρίτερα.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 27/4