Τελειωµό δεν έχουν οι αλληλοκατηγορίες µεταξύ στελεχών της Ελληνικής Λύσης, ενώ οι συγκρουόµενες πλευρές προσφεύγουν στα δικαστήρια τρεις εβδοµάδες πριν από τις εκλογές.

Οι µέχρι πρότινος βουλευτές Αντ. Μυλωνάκης και Χρ. Αλεξοπούλου καταγγέλλουν δηµοσίως ότι κατέβαλαν µηνιαίως «µαύρα» 500 ευρώ από την αποζηµίωσή τους στα ταµεία του κόµµατος, υποστηρίζοντας µάλιστα ότι η Ελληνική Λύση µπορεί να είναι «χειρότερη εγκληµατική οργάνωση από τη Χρυσή Αυγή».

Η παρέμβαση

Σε παρέµβασή του στα «Παραπολιτικά» 90,1, ο κ. Μυλωνάκης είπε: «Ο κ. Βελόπουλος µας ζητούσε 1.000+500 ευρώ. Τα 1.000 ευρώ είναι το όριο, τα 500 είναι µαύρα. ∆ηλαδή 250.000 για τέσσερα χρόνια. Εικάζω ότι χρησιµοποιούνταν για το κόµµα, αλλά δεν πρέπει να ξέρουµε τι γίνεται;». Επίσης, ζήτησε να γίνει έλεγχος των οικονοµικών του κόµµατος, για να βρεθεί πού πήγαν τα χρήµατα, αν και πρόσθεσε ότι δεν κατηγορεί κανέναν, απλώς ζητά έλεγχο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόµµατος κατηγορεί τους δύο ως «λερωµένους, µε τους οποίους δεν µπορεί κανείς να κάνει κάθαρση και να προασπίσει τα συµφέροντα της πατρίδας». Πάντως, η δυσώδης αυτή ατµόσφαιρα αποτελεί αναµφίβολα ένα επιπλέον αρνητικό σηµείο ενόψει και της εξέτασης από το Α1 Τµήµα του Αρείου Πάγου των καταστατικών και των συµβόλων των κοµµάτων που θα συµµετάσχουν στις εκλογές.

Η ίδρυση

Η ιδέα για την Ελληνική Λύση γεννήθηκε το 2012, όταν ο ΛΑΟΣ υπέστη πολιτική συντριβή εξαιτίας της επιλογής του Γ. Καρατζαφέρη να µπει σε κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λ. Παπαδήµο, που ο ίδιος είχε υποδείξει. Τον Ιανουάριο του 2015 η Χ.Α. του Ν. Μιχαλολιάκου καταλαµβάνει ποσοστό 6,28% και 6,99% τον Σεπτέµβριο. Η φθίνουσα πορεία είχε ξεκινήσει κι έτσι ένας νέος παίκτης, προερχόµενος από τον ΛΑΟΣ, ο Κυριάκος Βελόπουλος, αναζητεί από το 2016 µε την Ελληνική Λύση τον χώρο του στα δεξιά της ∆εξιάς.

Στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 η Χ.Α. τερµατίζει πέµπτη, µε ποσοστό 4,87%, εκλέγοντας δύο ευρωβουλευτές, και στις 7 Ιουλίου στις εθνικές εκλογές τίθεται οριακά εκτός Βουλής (2,93%) ενώ η Ελληνική Λύση εξασφαλίζει την είσοδό της µε 4,18% και 10 βουλευτές, έχοντας ως «προίκα» το 3,70% και τη µία έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Τέσσερα χρόνια µετά, τα ποσοστά του κ. Βελόπουλου, δηµοσκοπικά τουλάχιστον, παραµένουν στα ίδια επίπεδα.

Παρά ταύτα, οι σκιές για τα συµβαίνοντα στο εσωτερικό του πολιτικού του φορέα είναι πολύ βαριές, ιδίως όταν καλλιεργούνται αρνητικές εντυπώσεις από προβεβληµένους και στενούς συνεργάτες του.

*Δημοσιεύτηκε στο «Secret» στις 28 Απριλίου 2023