«Μια τόσο ανιστόρητη δήλωση την αφήνω στην κρίση του απανταχού Ελληνισμού». Με τον τρόπο αυτόν απαντά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χ. Στυλιανίδης, στα ειρωνικά σχόλια του Α. Τσίπρα, ο οποίος με αφορμή τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τον χαρακτήρισε «νατουραλιζέ ομογενή».

Κύκλοι από το περιβάλλον του κ. Στυλιανίδη ανέφεραν ακόμα πως πρόκειται για μια «κακή» δήλωση, η οποία γυρνά σαν μπούμερανγκ στον Α. Τσίπρα. Και αυτό διότι στα κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γίνεται ήδη ένας χαμός, ενώ ο ίδιος τα τελευταία 24ωρα δέχεται εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης από όλον τον κόσμο.

Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι ασυνήθιστο στα πολιτικά δρώμενα, είχε ήδη σχολιάσει με αρνητικό τρόπο τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, εκδίδοντας απαξιωτική ανακοίνωση για όλα τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτό. Οπότε και ο Α. Τσίπρας θέλησε να συνεχίσει την προσβολή με ονομαστικές αναφορές. «Ακόμα και τον εκπρόσωπο από την Ομογένεια, επέλεξε να βάλει έναν Κύπριο, τον κ. Στυλιανίδη. Κάπου διάβασα, “νατουραλιζέ ομογενής”. Νομίζω ότι αποπνέει μια φτώχεια», είπε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας.