Μερικά χρήσιµα πράγµατα περί «τερατογένεσης», «κυβέρνησης ηττηµένων» και… fake news: Ο Αλέξης Τσίπρας την αποκλείει κατηγορηµατικά, ενώ κορυφαία στελέχη (∆ραγασάκης, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης και άλλοι, που σιωπούν) διαφωνούν και βλέπουν θετικά ένα τέτοιο ενδεχόµενο, εφόσον δεν είναι µεγάλη η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.∆.

Στην Κουµουνδούρου ενοχλήθηκαν µε τις εκτός γραµµής δηλώσεις και ζήτησαν από τους πρώην υπουργούς να αναδιπλωθούν, όπερ και εγένετο. Τι σηµαίνουν όλα αυτά; Εξηγώ: Ο Τσίπρας θα λέει µέχρι την παραµονή των εκλογών ότι «κυβέρνηση ηττηµένων» δεν υπάρχει στον σχεδιασµό του, για να αποτρέψει την αποσυσπείρωση µε διαρροές προς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ή ΜέΡΑ25, αφού όλοι µετά µπορεί να βρεθούν µαζί, εάν συγκροτηθεί «κυβέρνηση ηττηµένων».

Οµως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πει ποτέ ότι θα παραδώσει αµέσως τη διερευνητική εντολή, επιδιώκοντας δεύτερη προσφυγή στις κάλπες. Ούτε όµως θα πει και αυτό που λέει ο Ανδρουλάκης, ότι δηλαδή θα αξιοποιήσει την εντολή σε µια προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή. ∆εν θα αναφέρεται καθόλου στο θέµα «εντολή» και έτσι θα µπορεί να αποφασίσει ανάλογα µε το αποτέλεσµα, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαφορά από τη Ν.∆.

Αν το ποσοστό υπερβαίνει το 30% και η διαφορά δεν είναι πάνω από 3%, τότε… όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Το «3», λοιπόν, είναι ο µαγικός αριθµός. Οπως στη δηµοτική µας παράδοση, που «τρία πουλάκια κάθονταν», «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», «τρία παιδιά Βολιώτικα» και λοιπά...

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 28/4/23