Η στήλη σάς είχε πληροφορήσει πριν από χρόνια και σε ανύποπτο χρόνο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -θεωρώντας πως σε αυτό το µέτωπο θα συντασσόταν µε συνοπτικές διαδικασίες και ο Αλέξης Τσίπρας- το είχε πάρει απόφαση να επαναφέρει τη λογική της λίστας στις ευρωεκλογές, µε τη σταυροδοσία να µπαίνει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Το κοµβικό σηµείο στην όλη υπόθεση ήταν οι περιπτώσεις των Ζαγοράκη και Κύρτσου, οι οποίες ταλαιπώρησαν το κυβερνών κόµµα, έστω και σε νεκρό πολιτικά χρόνο.

Σήµερα λοιπόν σας µεταφέρουµε άλλη µία σκέψη του πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τις επικείµενες ευρωεκλογές. Ο λόγος για τη συµµετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.∆. του Πύρρου ∆ήµα, ο οποίος, πέραν του συναισθηµατικού παράγοντα, συµβολίζει και την πάγια τακτική περί ανοίγµατος στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά, µια και ο Ολυµπιονίκης από τη Χειµάρρα είχε συµπεριληφθεί πριν από µερικά χρόνια στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυµίζεται ότι ο ίδιος είχε δώσει το «παρών» στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη γενέτειρά του, ενώ η αµοιβαία εκτίµηση των δύο ανδρών είναι γνωστή τοις πάσι. Με βάση το σενάριο αυτό, ο Πύρρος ∆ήµας εισέρχεται στον κατάλογο των εν δυνάµει «γαλάζιων» υποψήφιων ευρωβουλευτών µαζί µε τη Μίνα Γκάγκα και την Αριστοτελία Πελώνη, καθώς και µε τους εν ενεργεία Βαγγέλη Μεϊµαράκη και Στέλιο Κυµπουρόπουλο.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 6/5/23