Η Λούκα Κατσέλη παραμένει στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει αιφνιδιασμένη από το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Μαΐου.

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που στην πορεία ίδρυσε και τον δικό της πολιτικό φορέα, την Κοινωνική Συμμαχία, παρέχοντας στήριξη στην πορεία ανόδου της Αριστεράς στην εξουσία, προ ημερών έγραψε ένα άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που το περιεχόμενό του είχε χαρακτήρα προγραμματικού μανιφέστου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η περίπτωσή της να αξιολογηθεί από πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με «άλλο μάτι».

Πριν από τις εθνικές εκλογές γύρω από το πρόσωπό της είχε αναπτυχθεί μια παραφιλολογία για τον ρόλο που θα της ανέθετε ο Α. Τσίπρας σε περίπτωση που ο στόχος της προοδευτικής διακυβέρνησης είχε θετική κατάληξη. Εσχάτως και με αφορμή τα σενάρια της επόμενης ημέρας, το όνομα της Λούκας Κατσέλη έρχεται να προστεθεί ανάμεσα σε αυτά που, με την ενθάρρυνση του Α. Τσίπρα, μπορεί να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία ουσιαστικής ανασυγκρότησης των δυνάμεων του χώρου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως και η ίδια η πρώην υπουργός σκοπεύει να εμπλακεί ενεργά σε αυτή την προσπάθεια και να μην περιοριστεί στον ρόλο του παρατηρητή των εξελίξεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 15/6