Η ερμηνεία που δόθηκε για το στήσιμο της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης του Α. Τσίπρα, όπου εμφανίστηκε μόνος ενώπιον των δημοσιογράφων και κάπου παραπέρα σε μια καρέκλα η Π. Τσαπανίδου, είναι πως θέλει να πάρει ουσιαστικά και συμβολικά όλο το παιχνίδι πάνω του μέχρι τις κάλπες της Κυριακής.

Συντόνισε ο ίδιος τη συνέντευξη Τύπου, δίνοντας τον λόγο στους δημοσιογράφους για να του υποβάλουν ερωτήσεις, και η όλη διαδικασία κύλησε με τον σκηνοθέτη πάνω του. Βέβαια σε κάποια στιγμή έχασε τα χαρτιά του και μπερδεύτηκε με τη σειρά που θα μοίραζε τις ερωτήσεις, γεγονός που δείχνει πως η προετοιμασία ήταν άψογη, αλλά δεν εκτελέστηκε με απόλυτη ορθότητα η διαδικασία.

Η εκτίμηση, ότι και την επομένη των εθνικών εκλογών θα το «πάρει πάνω» του το παιχνίδι, είναι επίσης διάχυτη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα στη συζήτηση για το πολιτικό του μέλλον να κυκλοφορούν διάφορα ευφάνταστα σενάρια για τον «μαχητή» και «αγωνιστή» Α. Τσίπρα, που δεν δειλιάζει, αλλά «βγαίνει μπροστά σε όλες τις μάχες». Μια τέτοια φήμη τον φέρει να στρέφει την προσοχή του και στην ΕΕ, θέτοντας εαυτόν στη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, με προοπτική να τεθεί και στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς.

Λέτε γι’ αυτό να το γύρισε σε «αριστερίζοντα λόγο» τις τελευταίες ημέρες;

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 19/6