Ένταση επικράτησε ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ και σε δημοσιογράφους το βράδυ της Κυριακής (25/6) σχετικά με τις καταγγελίες για την παρέμβαση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στις εθνικές εκλογές.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων στον Οζγκιούρ Φερχάτ ήταν ιδιαίτερα πιεστικές για το θέμα με τον βουλευτή Ροδόπης να αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα, ενώ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους από αθηναϊκά ΜΜΕ στους συναδέλφους τους στην Κομοτηνή.

«Καταλαβαίνετε ότι είμαι ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της περιοχής και πιστεύω ότι πρέπει να αναλύσετε και αυτό. Ένας 37χρονος άνθρωπος προοδευτικός που ανήκει στην αριστερά και δουλεύει εδώ και χρόνια για την περιοχή. Οι τοπικοί μας δημοσιογράφοι ξέρουν, έχουν άποψη και μπορούν να σας κατατοπίσουν», τους είπε χαρακτηριστικά.

Οι δημοσιογράφοι, παρόλο που δεν πήραν απαντήσεις, επέμεναν στα ερωτήματα τους με τους τόνους να ανεβαίνουν και με τον Οζγκιούρ Φερχάτ να αποχωρεί από την αίθουσα χωρίς να τοποθετηθεί ξεκάθαρα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο νεοεκλεγείς Βουλευτής Ροδόπης ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του ότι σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάνης.