Ως Πόπη Τσαπανίδου εμφανίστηκε ο Τάκης Ζαχαράτος στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, προκειμένου να κάνει τη δική του παρέμβαση για το αποτέλεσμα των εκλογών 2023. Αυτό όμως ήταν κάτι που έκανε την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσει έντονα.

Ο Τάκης Ζαχαράτος μεταμφιεσμένος ως Πόπη Τσαπανίδου βγήκε εν εξάλλω στο τηλεοπτικό παράθυρο και πήρε μονότερμα τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Δεν μπορεί σε όλα τα social media να είμαστε πρώτοι και στις κάλπες δεύτεροι! Έχετε αναρωτηθεί, κ. Χατζηνικολάου, ότι αν δεν ήμουν εγώ η Σαλονικιά καλλονή με την μπούκλα να κρατάω την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ με τις τόσες συνιστώσες και να έχω από τη μία τον Πολάκη να ρίχνει βόμβες, τον Κατρούγκαλο από την άλλη να βάζει αυτογκόλ και τον Τσίπρα να κοιμάται με τα μάτια ανοιχτά στα έδρανα της Βουλής και να βαριέται και να κυβερνήσει και να κάνει αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά σε ένα μοναδικό κρεσέντο, το οποίο όσο περνούσε η ώρα κλιμακωνόταν!

«Να έχω και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να μου στέλνει ειρωνικές καρδούλες από απέναντι και να μου κλείνει το μάτι με ύφος “δεν ήξερες μωρή, δεν ρώταγες;”. Αν δεν ήμουν εγώ να κρατά γερά το κατάρτι του ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε γκρεμοτσακιστεί στο βράχο και θα είχε διαλυθεί η Αριστερά. Και αντί να εκτιμήσετε, ειδικά εσείς, ότι έφερα το αποσμητικό και την ομορφιά στον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε κατασκιάξει τον ανδρικό πληθυσμό και η Σία Αναγνωστοπούλου με το μαλλί μέδουσα και η Τασία Χριστοδουλοπούλου με τις ελιές Καλαμών διάσπαρτες σε όλη τη μούρη και η Βασιλική Κατριβάνου, που γι’ αυτήν... ουδέν σχόλιον» συνέχισε σε έντονο ύφος ο Τάκης Ζαχαράτος ως Πόπη Τσαπανίδου.

«Και αντί να με θαυμάσετε, κ. Χατζηνικολάου, που είμαι αριστερή με λουκ καραδεξιάς, μου την πέσατε και με πετροβολήσατε κατά ριπάς και κατ’ εξακολούθηση σαν τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη» πρόσθεσε.

Γεμάτος απορία, ο Νίκος Χατζηνικολάου τής απάντησε ως εξής: «Σοβαρά, τώρα, κυρία Τσαπανίδου, πιστεύετε ότι έχω κάτι προσωπικό μαζί σας;». «Με δουλεύετε μες στα μούτρα, κ. Χατζηνικολάου; Λυσσάξατε που έφυγα από το δελτίο σας και από σχολιάστρια στο δικό σας δελτίο πήγα σε άλλο ως κεντρικιά» πρόσθεσε.

Λίγη ώρα αργότερα, στο πάνελ της εκπομπής βρέθηκε η Πόπη Τσαπανίδου και διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα όσα της είχαν μεταφερθεί εκείνη την ώρα αναφορικά με τα βίντεο του Τάκη Ζαχαράτου.

«Μου έστειλαν ένα μήνυμα για το περίφημο βίντεο του κυρίου, το κωμικό, για το οποίο γέλασαν οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι. Μου μεταφέρανε λέξεις και φράσεις που περιείχε. Για μένα αυτό το βίντεο δεν είναι χιουμοριστικό, δεν είναι σάτιρα. Είναι βαριά, βαρύτατη σεξιστική επίθεση» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ε όχι, είστε υπερβολική, έχω δεχτεί κι εγώ τέτοιου είδους σάτιρα, άγρια, επί δεκαετίες» απάντησε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Καλοδεχούμενη και η σάτιρα. Μου μεταφέρονται λέξεις, εκφράσεις, που δεν συνιστούν σάτιρα, αλλά σεξιστική επίθεση. Είναι κρίμα. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να μεταφέρονται τέτοιες εκφράσεις σε τέτοιο βίντεο σατιρικό» του εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νομίζω, είστε υπερβολική, ήταν ένα επιθεωρησιακό κείμενο, εγώ έχω υποστεί πολύ χειρότερα κείμενα» επέμεινε ο Νίκος Χατζηνικολάου. «Είχε χυδαίες λέξεις» του επεσήμανε η Πόπη Τσαπανίδου, αλλά ο δημοσιογράφος εξέφρασε τη διαφωνία του. «Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ενοχλεί η σάτιρα, το έχω υποστεί τριάντα χρόνια» συμπλήρωσε. «Δεν με ενοχλεί καθόλου η σάτιρα και η βαρύτερη επίθεση, όχι η σεξιστική. Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή για μένα» ξεκαθάρισε η Πόπη Τσαπανίδου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 27/06/2023