Ενα από τα πρόσωπα που έπεσαν µε αυτοθυσία στη µάχη των πρόσφατων εκλογών, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ήταν δύσκολο να εκλεγούν, ήταν και η Αννα Ροκοφύλλου, που πολιτεύθηκε στην Α’ Αθήνας.

∆εν θα ασχοληθώ µε κάτι µετεκλογικές συζητήσεις που λένε (οι συζητήσεις) ότι αν είχε µείνει εκτός ψηφοδελτίου η Φωτεινή Πιπιλή, που τελικά δεν εξελέγη, η Ροκοφύλλου θα είχε εκλεγεί, και µάλιστα πολύ ψηλά, παρά το γεγονός ότι µπήκε τελευταία στην εκλογική κούρσα. Αλλωστε, τι σηµασία έχουν όλα αυτά, όταν υπάρχει καταγεγραµµένο αποτέλεσµα που δεν αλλάζει, οποιαδήποτε συζήτηση κι αν γίνει.

Επειδή, όµως, γνωρίζω πόσο πολύ εκτιµά ο πρόεδρος Μητσοτάκης τη συγκεκριµένη υποψήφια βουλευτή του, που ταυτόχρονα είναι και εξαιρετική νοµικός, άρχισα να ψαχουλεύω δεξιά κι αριστερά, διερευνώντας την πιθανότητα της µετεκλογικής της αξιοποίησης. Κι όταν κανείς γυρίζει, ένα είναι σίγουρο. Οτι µυρίζει. Η µύτη µου έπιασε µια οσµή που είναι λίγο ουδέτερη. Κάτι σαν νερό. Επειδή µπερδεύτηκε, το έψαξα λίγο περισσότερο και κάπου εκεί έµαθα ότι η Ροκοφύλλου προκρίνεται για τη νευραλγική θέση της ΕΥ∆ΑΠ, που ως γνωστόν επιστρέφει στο ∆ηµόσιο. Αν και είναι σχετικά πρόωρο, οι πηγές µου θεωρούν «κλειδωµένη» την εκεί αξιοποίησή της. Αυτό που µένει είναι να δούµε αν θα επιβεβαιωθούν. Σε κάθε περίπτωση, η Ροκοφύλλου θα χτυπήσει… ψηλά!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» 1/7