Στην Κύπρο βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη με αφορμή την Τριμερή Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ στη Λευκωσία. Συνοδευόμενη από την Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη, οι δύο γυναίκες ξεναγήθηκαν από την Τιτίνα Λοϊζίδου στην ακριτική περιοχή του Αγίου Κασσιανού-Χρυσαλινιώτισσας στην εντός των τειχών Λευκωσία, όπου η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού βρέθηκε για πρώτη φορά. 

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Instagram, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη συγκινήθηκε από την εξιστόρηση των γεγονότων για τον σκληρό αγώνα που έδωσε μέχρι να δικαιωθεί, «ένας αγώνας που ενέπνευσε δεκάδες Κύπριους να μη σταματήσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη συνόδευσε την ανάρτησή της, με την οποία ευχαρίστησε θερμά την κ. Καρσερά-Χριστοδουλίδη, με φωτογραφίες από το οδοιπορικό τους.


Η ξενάγηση των δύο γυναικών συνεχίστηκε σε ιστορικές εκκλησίες της περιοχής, όπως η Παναγιά η Χρυσαλινιώτισσα, σε σημαντικά κτίρια που εκπροσωπούν την αστική αρχιτεκτονική της Λευκωσίας, καθώς και σε μνημεία διαφόρων εποχών και πολιτισμών της Κύπρου.

Η ανάρτηση της Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη