Επ’ αόριστον αναβάλλεται η νοµοθέτηση του γάµου και της τεκνοθεσίας για τα οµόφυλα ζευγάρια. Η ασύλληπτη καταστροφή στη Θεσσαλία υποχρέωσε το Μέγαρο Μαξίµου σε αναθεώρηση του σχεδιασµού για την προώθηση µεταρρυθµίσεων που στην παρούσα, δραµατική, συγκυρία φαίνονται εντελώς άκαιρες. Πόσω µάλλον όταν είχε προεξοφληθεί η αρνητική στάση πολλών βουλευτών της Ν.∆., ακόµα και υπουργών.

Υπενθυµίζεται ότι απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την επέκταση του συµφώνου συµβίωσης για τα οµόφυλα ζευγάρια αρκετοί σηµερινοί υπουργοί: Κικίλιας, Γεωργιάδης, Σταϊκούρας, Αυγενάκης, Βούλτεψη, Ράπτη, Σκρέκας, ενώ Βορίδης, Κεφαλογιάννης είχαν καταψηφίσει. ∆εδοµένου ότι ο γάµος και η τεκνοθεσία έχουν µεγαλύτερο βάρος από το σύµφωνο συµβίωσης, µπορεί εύλογα να υποθέσει κανείς ότι οι «γαλάζιες» αντιδράσεις θα ήταν ακόµα περισσότερες και ηχηρότερες.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο συγκεκριµένο ζήτηµα διαδραµατίζει ο οικονοµικός σύµβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος διαβεβαιώνει συνοµιλητές του ότι η συγκεκριµένη µεταρρύθµιση µπορεί να καθυστερήσει, αλλά θα γίνει. Πάντως, αν τυχόν εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο σχεδιασµός των προτεραιοτήτων σε θέµατα ΛΟΑΤΚΙ+ θα επανεξεταστεί...

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 16/9