Mε συνέπεια και με μεθοδικότητα εξακολουθεί να παλεύει για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας o στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άλεξ Πατέλης, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr. Μάλιστα, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπάθησε να πείσει τους «σκληρούς» του κυβερνώντος κόμματος για την ορθότητα των θέσεών του. Οι ενέργειες του κ. Πατέλη μόνο ασήμαντες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και αυτό γιατί μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, η ΝΔ αποδυναμώνεται σε ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο. Για να πάρει κάποιος μια ιδεά από τον αγώνα που δίνει τις τελευταίες ημέρες ο Άλεξ Πατέλης, αρκεί να διαβάσει κανείς τα όσα δήλωσε χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα. 

Tι αναφέρει η στήλη Big Mouth

Ο αγώνας του Πατέλη…

– Πάντως, οφείλω να σας πω ότι, όπως πληροφορούμαι από σχετικά αξιόπιστη πηγή, ο στενός συνεργάτης του προέδρου Μητσοτάκη, Άλεξ Πατέλης, εξακολουθεί με συνέπεια και με μεθοδικότητα να παλεύει για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ίσως και να είναι ο μόνος που έχει πάρει τόσο ζεστά το όλο θέμα. Μάλιστα, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπάθησε να πείσει τους «σκληρούς» του κυβερνώντος κόμματος για την ορθότητα των θέσεών του. Ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα είχαν οι ενέργειες Πατέλη, οφείλω να ομολογήσω ότι ο άνθρωπος βλέπει χρόνια μπροστά. Κι αυτό γιατί μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την εκλογή Κασσελάκη, όπως και να το κάνουμε, η ΝΔ αποδυναμώνεται σε ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο.

…και η συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα

– Και για να καταλάβετε τον υπέρ πάντων αγώνα που δίνει τις τελευταίες ημέρες ο σύμβουλος Πατέλης, αρκεί νομίζω να διαβάσει κανείς τα όσα δήλωσε χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα. Δεν θα μπω στην ουσία αυτών που ανέπτυξε ο στενός συνεργάτης του προέδρου Κυριάκου, γιατί νομίζω ότι έχουν ελάχιστη σημασία μπροστά στο γεγονός ότι έσπευσε να προαναγγείλει νομοθετικές παρεμβάσεις από την πλευρά του πρωθυπουργού. Υποθέτω ότι αν έκανε κάτι αντίστοιχο ένας υπουργός (άντε υφυπουργός), από χθες θα βρισκόταν εκτός υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο, ο Πατέλης έχει μια κάποια ασυλία και φαίνεται. Ασυλία σε επίπεδο Μητσοτάκη, γιατί από κει και κάτω δεν σας κρύβω ότι αρχίζω να «πιάνω» (πάντα με την καλή έννοια, για να μην παρεξηγηθώ) ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα για τον σύμβουλο επί των οικονομικών του προέδρου.