Τελικά τη λόξα της προβολής διά της συμμετοχής σε εκπομπές κουτσομπολίστικές με lifestyle περιεχόμενο δεν την έχει μόνο ο Στ. Κασσελάκης αλλά και άλλα πρόσωπα από τη νέα φουρνιά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Διάνα Βουτυράκου, στην οποία υποτίθεται έχει ανατεθεί ο σοβαρός ρόλος της οργάνωσης και του συντονισμού των θεματικών think tank της Κουμουνδούρου. Η πολυδιαφημισμένη, λοιπόν, ως σοβαρή επιστήμων στον χώρο της Ρομποτικής εθεάθη στην εκπομπή του Γ. Λιάγκα για να σχολιάσει μεταξύ άλλων και τη σχέση του Στέφανου με τον Τάιλερ.

Η πλάκα είναι πως στη συνέχεια κάποια site, που καταπίνουν τις «γραφικότητες» του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, εμφάνιζαν τη Δ. Βουτυράκου ως «ηρωίδα» που τάχα μου έδωσε αποστομωτική απάντηση στον Γ. Λιάγκα, όταν ο τελευταίος τη ρώτησε για το εάν γνώριζε για τον γάμο τους στην Αμερική. Και σιγά την αποστομωτική απάντηση που έδωσε δηλαδή. «Δεν νομίζω πως είναι κάτι που αφορά τους τηλεθεατές μας, για να είμαι ειλικρινής με αυτό, οπότε δεν θα ήθελα να σχολιάσω σχετικά», ανέφερε.

Με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπο της συμπαθέστατης Διάνας, αλλά όταν επιλέγεις να εμφανιστείς στην εκπομπή του Γ. Λιάγκα, έχεις ήδη αποδείξει πως δεν παίρνεις στα σοβαρά την ανάμειξή σου με την πολιτική. Και αυτό δεν συνιστά καμία μομφή προς τον Γ. Λιάγκα, για να μην παρεξηγηθούμε.

Η Ρεγγίνα έxει παραιτηθεί, ο Καλογήρου;

Εκτός σοβαρού απροόπτου, εντός της ημέρας πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για να εξετάσει και το αίτημα που υπέβαλε ο Στ. Κασσελάκης για διαγραφή των Στ. Τζουμάκα, Ν. Φίλη, Π. Σκουρλέτη και Δ. Βίτσα. Θα έχει ενδιαφέρον εάν στη συνεδρίαση θα παραστεί και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Καλογήρου, ο οποίος μέχρι πρότινος «συντόνιζε» τα μέλη του πειθαρχικού οργάνου σε συνεννόηση με τον επικεφαλής Α. Κοτσακά.

Ο Μιχάλης Καλογήρου, που είχε χειριστεί και το θέμα της διαγραφής του Π. Πολάκη πριν από μερικούς μήνες, φέρεται να κρατά αποστάσεις από τις εισηγήσεις του Στ. Κασσελάκη για καρατόμηση ιστορικών στελεχών. Οπότε, εάν απουσιάζει από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, θα είναι μια συνειδητή επιλογή. Επίσης, επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι, που έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του Στ. Κασσελάκη, δίνουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των μελών που συνθέτουν την Επιτροπή Δεοντολογίας, καλό θα είναι να γνωρίζουν πως εδώ και κάτι μήνες από το πειθαρχικό όργανο της Κουμουνδούρου έχει παραιτηθεί η Ρ. Βάρτζελη. Η πρώην διευθύντρια της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και στενή συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου, η οποία στην πορεία «μεταπήδησε» στον ΣΥΡΙΖΑ.

* Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονταν μέχρι αργά χθες τη νύχτα οι Εφη Αχτσιόγλου, Α. Χαρίτσης και Ν. Ηλιόπουλος, μαζί με πολλά ακόμη στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους απέναντι στον Στ. Κασσελάκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα τηλέφωνα πήραν φωτιά αλλά το ίδιο και οι μυστικές συνεννοήσεις, και με στελέχη της Ομπρέλας αλλά και της τάσης ΡΕΝΕ. Δηλαδή, στο κόλπο της οργανωμένης αντεπίθεσης εισέρχονται «διατασιακά» όλοι όσοι αντιμετωπίζουν με καχυποψία την έως τώρα αποτυχημένη διοίκηση του κόμματος από τον Στ. Κασσελάκη.

Την… πάτησε άσχημα ο Παππάς

Με τον Κασσελάκη την έχει πατήσει και ο Ν. Παππάς, καθώς εκεί που ξεκίνησε με φόρα να εμφανίζεται δίπλα του ως «συνέταιρος» της εσωκομματικής εξουσίας, ξαφνικά διαπίστωσε πως ο λόγος του δεν περνάει στο «επιτελείο» του. Δηλαδή, εκεί που περίμενε να είναι γενικός κουμανταδόρος στο κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ξαφνικά διαπίστωσε πως πάνε να τον κρατήσουν  στην απέξω οι Π. Πολάκης, Θ. Τσάκρη, Γ. Τσίπρας και Δ. Αυγέρη.

Αν τις επόμενες ημέρες δούμε τον Ν. Παππά να αδειάζει με κομψό τρόπο τον Στ. Κασσελάκη, δεν θα είναι μόνο επειδή κατάλαβε πως το «παιδί δεν τραβάει», καταπώς θα έλεγε και ο Στ. Τζουμάκας, αλλά γιατί τα «παλιόπαιδα» που τον πλαισιώνουν δεν τον... παίζουν.

O Φάμελλος όλα καλά;

Και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, αρχίζει να νιώθει άβολα με την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει προκειμένου να βρεθεί μια γραμμή ισορροπίας για το καλό της ενότητας, εντούτοις αντιλαμβάνεται πως κάτι τέτοιο δεν το θέλουν μήτε οι «πραιτοριανοί» του Στ. Κασσελάκη.

Βέβαια, ο ίδιος έχει βολευτεί μια χαρά στο πόστο που έχει αναλάβει, αλλά από την άλλη καλείται να διαχειριστεί και την γκρίνια των συναδέλφων του, που του υπενθυμίζουν καθημερινά πως όσο δεν αντιδρά συμβάλλει στη «γελοιοποίηση» του κόμματος, υπηρετώντας τη γραμμή ενός προσώπου, όπως ο Στ. Κασσελάκης, που δεν ξέρει που του πάνε τα τέσσερα από πολιτική. Άραγε, ο Σ. Φάμελλος, εάν τα ζυγίσει όλα αυτά, θα παραιτηθεί;

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή