Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται ως διώκτης των φραξιονιστών του κόμματος, βλέποντας μόνο στην Ομπρέλα το συγκεκριμένο κουσούρι, ο «σύμμαχός» του Νίκος Παππάς, με τον οποίο υπέγραψε και «σύμφωνο διοικητικής συμβίωσης» με όρους προγραμματικής συμφωνίας πριν από τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, την Τετάρτη το βράδυ οργάνωσε διαδικτυακό πανελλαδικό «συναπάντημα» με καμιά 300αριά μέλη και στελέχη, όπου τους συστήθηκε ως «ομαδάρχης» των νέων συνθηκών στον χώρο της Αριστεράς.

Αφού τους εξήγησε πως η τάση Κίνηση Μελών, στην οποία επί Α. Τσίπρα ο ίδιος είχε ηγετικό ρόλο, έκλεισε πετυχημένα τον ιστορικό της κύκλο, στη συνέχεια, έχοντας δίπλα του και τον Ν. Μουζάλα, προσπάθησε να τους «ζυμώσει» για το πώς θα κινηθούν ενόψει του συνεδρίου του κόμματος με πρόεδρο πλέον τον κ. Κασσελάκη. Βέβαια σε αυτή τη «Ζοοm-ερή» συνάντηση υπήρχαν πολλά στελέχη που στις παρεμβάσεις τους διερωτήθηκαν «μήπως έχουμε ποντάρει σε κουτσό άλογο», γιατί ο Κασσελάκης δεν φαίνεται να τραβάει.

Ο κ. Παππάς, αντιλαμβανόμενος τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε, φέρεται να τους είπε «κάντε λίγη υπομονή να δούμε πώς θα πάει».

Ωστόσο ήταν ξεκάθαρος ως προς το μήνυμα που έστειλε εναντίον των «εχθρών» του κ. Κασσελάκη, διότι το μόνο μέλημά του ήταν τα στελέχη που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη να συνεχίσουν τις επιθέσεις και να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί τις δυνάμεις της Ομπρέλας, αλλά και όσους στήριξαν για πρόεδρο του κόμματος την Ε. Αχτσιόγλου.

Έπεσε «ξύλο»

Την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Αυγέρη, τη θεωρώ ετοιμόλογη, οπότε δεν μπορώ να κατανοήσω την άρνησή της να δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στο πάνελ της εκπομπής του Γ. Παπαδάκη χθες το πρωί στον ΑΝΤ1, την Κάτια Μακρή και τον Α. Παπαδόπουλο, όπου ήταν προσκεκλημένη για να δώσει συνέντευξη. Δύο εξηγήσεις μπορώ να δώσω: Ή δεν γούσταρε τους «συναδέλφους» της και έχει προηγούμενα μαζί τους ή έκανε επίδειξη μικρομεγαλισμού, έχοντας την ψευδαίσθηση πως όταν «βγαίνεις μόνη» σου στο γυαλί αποκτάς ηγετική υπεραξία. Αυτό το κουσούρι το είχαν και παλαιότερα υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που απαιτούσαν να βγαίνουν μόνοι τους στις ενημερωτικές εκπομπές, γιατί τους είχαν «αποτρελάνει» κάτι πονηροί επικοινωνιολόγοι πως... όταν εμφανίζεστε μόνοι σας χτίζετε ηγετικό προφίλ.

Πάντως, απ’ ό,τι πληροφορήθηκα στο διάλειμμα της εκπομπής έγινε χοντρός καβγάς, καθώς η συνάδελφος Κάτια Μακρή φέρεται να την αποδοκίμασε για τη συμπεριφορά της.

Ο... «μαραγκός» από την Κρήτη

Το μακρινό πλέον 2010 προς 2011 ένας μαραγκός από την Κρήτη είχε προκαλέσει πανδαιμόνιο στο πανελλήνιο, διακινώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την πληροφορία πως η χώρα οδηγείται σε «ασύντακτη» χρεοκοπία και η κοινωνία οδεύει σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης με συσσίτια και κουπόνια. Άμεσα εντοπίστηκε από τις κρατικές υπηρεσίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας άρχισαν να παίρνουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες. Τώρα, εάν αναρωτιέστε γιατί ανακάλεσα στη μνήμη μου αυτή την ιστορική προβοκάτσια, είναι επειδή το «ανατριχιαστικό» αφήγημα του «μαραγκού» έγινε viral εκείνη την εποχή και από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της Κουμουνδούρου. Και για να μην ξεχνιόμαστε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που η χώρα όδευε στα μνημόνια ήταν ο Π. Σκουρλέτης, που σήμερα τάχα μου τον έπιασε ο πόνος επειδή τα τρολ της Αριστεράς, που κάποτε βρίσκονταν στις επικοινωνιακές υπηρεσίες της Κουμουνδούρου, τώρα τα καταγγέλλει επειδή «αυτονομήθηκαν» και διασύρουν τον ίδιο και όσους αμφισβητούν τον χαριτόβρυτο πρόεδρο του κόμματος, Στ. Κασσελάκη.

Εν τω μεταξύ, αφού η ΕΣΗΕΑ δεν συγκινείται, μήπως θα πρέπει με τις εκ των υστέρων καταγγελίες του Π. Σκουρλέτη να ασχοληθεί ένας εισαγγελέας, ώστε να μάθει και ο ελληνικός λαός ποια «παράκεντρα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με δημοσιογραφική ιδιότητα, έστηναν γενικώς εγκληματικές προβοκάτσιες σε βάρος των εχθρών χθες του Α. Τσίπρα και του Στ. Κασσελάκη σήμερα;

Πήραν σοβαρά τον ρόλο τους...

Στον ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστόν πριν από μερικές ημέρες ο Στ. Κασσελάκης συγκρότησε «σκιώδη» κυβέρνηση με «αρχισυντονιστή» τον Π. Πολάκη. Όσοι ανέλαβαν «χαρτοφυλάκια» έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου να αποδείξουν πως κάνουν απερίσπαστα τη δουλειά τους και δεν ετεροκαθορίζεται η στάση τους από το μπάχαλο που επικρατεί εντός του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το καλύτερο όμως σε αυτή την απεγνωσμένη τακτική, η οποία θυμίζει και λίγο την ορχήστρα του «Τιτανικού» που έπαιζε σε ρυθμούς αμεριμνησίας όταν το πλοίο πήγαινε ντουγρού για το παγόβουνο, είναι πως για να στήσουν «γεγονότα» αντιπολιτευτικής δουλειάς πάνε οι ίδιοι και ζητάνε συναντήσεις με εκπροσώπους ή φορείς που τα προβλήματα που τους απασχολούν εμπίπτουν στον τομέα ευθύνης τους.

Οι εξηγήσεις του Ευκλείδη

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστό εάν ο Στ. Κασσελάκης θα «έπαιρνε» πίσω, όπως του ζήτησε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε μαζί του ο Ευ. Τσακαλώτος, την εισήγησή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος για διαγραφή των Ν. Φίλη, Π. Σκουρλέτη, Δ. Βίτσα και Στ. Τζουμάκα. Προφανώς, ο Ευ. Τσακαλώτος, που λειτούργησε ως «πολυμήχανος» Οδυσσέας, θα του εξήγησε πως, εάν δεν το κάνει, τότε κινδυνεύει να εξευτελιστεί, γιατί με βάση τις καταστατικές προβλέψεις είναι δύσκολο να καρατομηθούν τα προαναφερθέντα στελέχη και στο τέλος αυτή η ιστορία θα του γυρίσει μπούμερανγκ. Είναι άγνωστο εάν μετά τη συνάντησή του με τον Τσακαλώτο ο Κασσελάκης πήρε τη βοήθεια του «μικρού κοινού», δηλαδή του περίγυρού του, που λύνει και δένει στα εσωτερικά πράγματα, όπως ο Π. Πολάκης, η Θ. Τζάκρη και ο Ευ. Αποστολάκης, αλλά σίγουρα και η «χάρη» που μπορεί να έδινε στους «μελλοθάνατους» διαφωνούντες δεν σημαίνει πως όταν έρθει η ώρα της οριστικής ρήξης δεν θα τον «αποχαιρετήσουν».

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή στις 27/10