Τώρα, που σιγά-σιγά ισορροπεί η κατάσταση µετά το εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι, την εφιαλτική αρχή του φετινού φθινοπώρου που βίωσε η κυβέρνηση και, φυσικά, ολόκληρη η χώρα, αλλά και το τέλος του εκλογικού κύκλου, που ξεκίνησε από τις διπλές εθνικές εκλογές και συνεχίστηκε µε τις αυτοδιοικητικές κάλπες, το Μέγαρο Μαξίµου µπαίνει στη διαδικασία ενεργοποίησης και ταυτόχρονα παρακολούθησης της δράσης της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Οµάδας.

Πρόκειται για µια διαδικασία που εντάσσεται στο πλαίσιο των µηνυµάτων που έστειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός το βράδυ του δεύτερου γύρου των αναµετρήσεων σε δήµους και περιφέρειες, οπότε και ζήτησε πολλή δουλειά και αποφυγή των φαινοµένων αλαζονείας.

Επί της ουσίας, το µοντέλο της πιο αυστηρής αξιολόγησης που προαναγγέλθηκε για τα κυβερνητικά στελέχη θα απλωθεί και σε επίπεδο βουλευτών, προκειµένου να καταδειχθεί ότι το σύνολο της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντιλαµβάνεται την κρίσιµη διεθνή κατάσταση, αλλά και τις παράπλευρες συνέπειές της εντός συνόρων, κυρίως στο µέτωπο της πραγµατικής οικονοµίας.

Ως εκ τούτου, πέραν της γενικότερης δηµόσιας συµπεριφοράς (στοιχείο που ανέφερε η στήλη την προηγούµενη εβδοµάδα), στο µικροσκόπιο της πρωθυπουργικής αυλής θα βρίσκεται και η κοινοβουλευτική δραστηριότητα των βουλευτών της Ν.∆., αλλά και η κατάρτιση που επιδεικνύουν στις µιντιακές εµφανίσεις τους σε ό,τι αφορά κρίσιµες παραµέτρους του κυβερνητικού έργου.

Φυσικά, κοµβική σε αυτή τη διαδικασία θα είναι η συµβολή των τοποτηρητών του συστήµατος Μητσοτάκη στη Βουλή, Μπεκίρη, Μυλωνάκη, αλλά και των υπόλοιπων επιτελικών της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Οµάδας, προεξάρχοντος του Σταύρου Καλαφάτη (φωτ.). Οι προαναφερθέντες, εκτός των υπολοίπων καθηκόντων τους, θα αναλάβουν να χτυπούν και «καµπανάκια» σε εκείνους που έχουν ξεχάσει είτε πού πέφτει το Κοινοβούλιο είτε να δικαιολογήσουν την παρουσία τους σε αυτό...