Ενας φίλος, από τους καλούς που διαθέτω σε αυτή την υπέροχη πιάτσα, µου διηγήθηκε µια ιστορία, ενδεικτική των όσων αντιµετωπίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την ηµέρα που ανέλαβε τα ηνία του κόµµατος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κάποια στιγµή, ο τελευταίος συναντήθηκε (προφανώς τυχαία) µε τον υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του Κυριάκου, Γιώργο Κώτσηρα. Εναν από τους νέους και µάλιστα πολύ καλούς πολιτικούς, που, όπως πληροφορούµαι, έχει ενθουσιάσει µε την αποτελεσµατικότητά του στο ΥΠ.ΕΞ. µέχρι και τον καθηγητή του στη Νοµική Σχολή και νυν πολιτικό του προϊστάµενο, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο Κώτσηρας συναντήθηκε µε τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος του έπιασε την κουβέντα. Αν δεν µου έλεγαν τι ακριβώς διηµείφθη µεταξύ των δύο ανδρών, θα αµφέβαλλα αν ο Κασσελάκης είχε αντιληφθεί µε ποιον συνοµιλούσε. Ωστόσο, όχι µόνο γνώριζε, αλλά -όπως φαίνεται- ο νέος πρόεδρος της Αριστεράς σκέφτεται σοβαρά, εκτός από τον Πολάκη και τον Παππά, να επιχειρήσει στο προσεχές µέλλον άνοιγµα και στην Κεντροδεξιά. ∆εν µπορώ να εξηγήσω διαφορετικά τη φόρα παρτίδα πρόταση που έκανε προς τον Κώτσηρα. Για να ακριβολογώ, µέρες που είναι, σύµφωνα πάντα µε τα όσα µου µετέφερε ο «ανταποκριτής» µου από το µέτωπο, ο Κασσελάκης άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόµενο να προτείνει «µεταγραφή» στον ΣΥΡΙΖΑ στον υφυπουργό και νυν βουλευτή της Ν.∆.

Μετά από αυτό, δεν νοµίζω ότι έχω και πολλά να αναλύσω. Απλώς υποθέτω ότι το άνοιγµα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τελεί σε γνώση και των υπολοίπων της ηγετικής οµάδας. Όχι τίποτε άλλο, µην προτείνει στον Άδωνι να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και πάθει εγκεφαλικό ο Παυλής.

Δημοσιεύτηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 9/12