Κάποιοι στο εσωτερικό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης στοιχηµατίζουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα την πατήσει στο τέλος από αυτούς που του προσέφεραν στήριξη για να εκλεγεί πρόεδρος του κόµµατος, όχι επειδή στο πρόσωπό του είδαν τον επόµενο χαρισµατικό ηγέτη της Ελλάδας, αλλά γιατί το µόνο που τους ένοιαζε ήταν να µην πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια της Ε. Αχτσιόγλου και της Οµπρέλας του Ε. Τσακαλώτου.

Και φυσικά, ανάµεσα σε αυτούς που «φωτογραφίζουν» ως εν δυνάµει αµφισβητίες του Στέφανου Κασσελάκη, εφόσον ο τελευταίος αποδειχθεί «κουτσό άλογο», πρώτος και καλύτερος «φιγουράρει» ο Νίκος Παππάς.

Στην πορεία προς το συνέδριο του κόµµατος εµφανίζεται να έχει κυρίαρχο ρόλο στις οργανώσεις, συνεπικουρούµενος από τον «εκλογοµάγειρα» Χρήστο Σπίρτζη, ώστε τα κουκιά του συνεδρίου να είναι «ελεγχόµενα» και οι συσχετισµοί απόλυτα ακριβείς στον σχεδιασµό τους.

Εάν στο προσεχές µέλλον ο Στέφανος Κασσελάκης µας «αποχαιρετήσει» υπό το βάρος της κλιµακούµενης αµφισβήτησης που υφίσταται ή µιας επώδυνης ήττας στις ευρωεκλογές, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιέλθει «ολοκληρωτικά» στο δίδυµο Παππά - Σπίρτζη, µε τον πρώτο να παριστάνει τον πρόεδρο του κόµµατος και τον δεύτερο τον γραµµατέα της Κ.Ε. Ολα αυτά, που σας µεταφέρω ως εικόνες από τα «προσεχώς» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι σενάρια επιστηµονικής φαντασίας, αλλά αποτελούν αντικείµενο συζήτησης στον χώρο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.


To «φιντάνι» και η στήριξη

Εξω φρενών έγιναν στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη µε τον γενικό γραµµατέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ∆ηµήτρη Κουτσούµπα, επειδή ο τελευταίος, στο πλαίσιο οµιλίας του στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε µε δηκτικό τρόπο τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Η ατάκα του, «αλήθεια, έψαχναν πολύ να βρουν αυτό το φιντάνι;», ήταν εκείνη που προκάλεσε ενόχληση στην Κουµουνδούρου, ενώ στη συνέχεια προς υπεράσπιση του Στέφανου Κασσελάκη έσπευσαν διάφορα τρολ του ∆ιαδικτύου, στολίζοντας µε κοσµητικά επίθετα τον γενικό γραµµατέα του ΚΚΕ.

Τον Στέφανο Κασσελάκη στήριξε στο συγκεκριµένο θέµα και ο νέος γραµµατέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, σηµειώνοντας στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πάντα µε τα ‘‘φιντάνια’’, µε τους πρωτοπόρους. Ποτέ µε τους άχρωµους, µε τους ανέµπνευστους. Ποτέ δεν πήγαν τον κόσµο ούτε ένα βήµα µπροστά».

Πάντως, η είδηση στην ανάρτηση του γραµµατέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη βλέπει ένα είδωλο της πολιτικής που τον εµπνέει και τον οδηγεί.


Αστεγη η Νέα Αριστερά

Το πρόβληµα εξεύρεσης στέγης στην Αθήνα, όπου οι τιµές των ενοικίων έχουν φτάσει σε απλησίαστα επίπεδα, δεν αφορά µόνο τους πολίτες της πρωτεύουσας, αλλά και όσους θέλουν να «στεγάσουν» το πολιτικό τους µέλλον.

Θύµατα της «στεγαστικής αισχροκέρδειας» έχουν πέσει και τα στελέχη του κόµµατος της Νέας Αριστεράς, καθώς εδώ και ένα µήνα ψάχνουν στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας να βρουν γραφεία για να στήσουν το κόµµα τους, αλλά όπου πάνε οι ιδιοκτήτες ζητάνε τα µαλλιοκέφαλά τους.

Μέχρις ότου διευθετηθεί το συγκεκριµένο πρόβληµα, οι συναντήσεις των 11 βουλευτών, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να σχηµατίσουν τη Νέα Αριστερά, πραγµατοποιούνται στο πολιτικό γραφείο του προέδρου της Κ.Ο., Αλέξη Χαρίτση, στην οδό Μητροπόλεως, ενώ άλλες συσκέψεις που σχετίζονται µε την οργάνωση του πολιτικού τους φορέα σε εξωκοινοβουλευτικό επίπεδο λαµβάνουν χώρα σε γραφείο που τους παραχωρεί η βουλευτής Θεανώ Φωτίου.

Πάντως ο άνθρωπος που µπορεί να τους βοηθήσει για να βρουν φτηνά και καλά γραφεία για να στεγαστεί η Νέα Αριστερά είναι ένας: ο ευρωβουλευτής ∆ηµήτρης Παπαδηµούλης, ο οποίος µέχρι τώρα έχει αποδείξει πως το real estate το παίζει στα δάχτυλα.


Η λαιµαργία του αδίστακτου

Ο καθηγητής του Πανεπιστηµίου Αθηνών Κύρκος ∆οξιάδης, που είναι ανάµεσα σε αυτούς που αποχαιρέτησαν τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης, σε πρόσφατο άρθρο του στην «Εφηµερίδα των Συντακτών» επιχείρησε να δώσει µια εξήγηση για «εκείνους που µένουν ακόµη» στο κόµµα και τον ανέχονται, ενώ βλέπουν πως η περίπτωση του συγκεκριµένου προσώπου είναι προβληµατική.

Ο ίδιος µάλιστα, αναφερόµενος στην «έλευση» του Στέφανου Κασσελάκη, περιέγραψε και πώς ένιωσε µόλις έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ: «Αισθανόµουν ότι πρόκειται για έναν ελέφαντα που δεν βρίσκεται ακόµα µέσα στο δωµάτιο µεν, αλλά που έρχεται καταπάνω µας έχοντας κρεµασµένη στον λαιµό του πινακίδα µε τεράστια γράµµατα: “Είµαι ένας αδίστακτος, νεοφιλελεύθερος τυχοδιώκτης”» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ηδη λοιπόν από εκείνες τις µέρες απορούσα µε όσα στελέχη, µέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ είτε τον υποστήριζαν είτε δεν είχαν καταλάβει την κρισιµότητα της κατάστασης και κρατούσαν “ίσες αποστάσεις”. Οπως απορούσα και µε όσους µετά την εκλογή του έλεγαν “ας του δώσουµε λίγο χρόνο”».


Αλλού είναι το πρόβληµα

∆εν ξέρω εάν, µετά την οµόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζοµένων στο κοµµατικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιστρέψει η Ευγενία Λουπάκη στον αέρα του «Κόκκινου» ή θα υποχρεωθεί σε παραίτηση ο διευθυντής του σταθµού, Αδάµ Γιαννίκος, αλλά στην προκειµένη περίπτωση το πρόβληµα είναι αλλού.

Και αφορά τη βιωσιµότητα του συγκεκριµένου µέσου, τη συνέχιση της καταβολής των µισθών των εργαζοµένων στο ραδιόφωνο και όχι εάν θα κάνει εκποµπή η Ευγενία Λουπάκη ή εάν θα είναι γενικός διευθυντής ο Αδάµ Γιαννίκος. Τουλάχιστον αυτό εκπέµπεται ως κλίµα ανησυχίας και από άλλους εργαζόµενους, οι οποίοι δεν ξέρουν και ποιες είναι οι προθέσεις της ηγεσίας του κόµµατος, δηλαδή του «ιδιοκτήτη» Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά µε το µέλλον του σταθµού.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής