Ισοπεδωτική κριτική ασκεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ένας εκ των σημαντικότερων αρθρογράφων της Εφημερίδας των Συντακτών. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ψαρρά, ο οποίος με ολοσέλιδο άρθρο του υποστηρίζει πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει την παραμικρή σχέση με καμία αριστερά και "το μόνο που θεωρεί σημαντικό είναι να αναδεικνύεται ως διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης που έχει ακόμα την έδρα της στην Πλατεία Κουμουνδούρου".

Ο κ. Ψαρράς χαρακτηρίζει κωμικοτραγική τη συζήτηση που άνοιξε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Κασσελάκη αναφορικά με το ενδεχόμενο υπουργοποίησής του από τον κ. Μητσοτάκη πριν γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Συνδέει, μάλιστα, την όλη συζήτηση "με τη δραματική μετάλλαξη που επιχειρείται σε ένα κόμμα, το οποίο μέχρι πριν από τις τελευταίες εκλογές αναφερόταν στην Αριστερά και είχε σαφές μέτωπο απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, ενώ τώρα βουλιάζει σε πολιτική κινούμενη άμμο".  Ο γνωστός αρθρογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών καταλογίζει στον κ. Κασσελάκη πως κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση υιοθετώντας ακόμα και σκληρά ακροδεξιά κλισέ. Αναφέρεται στις καταγγελίες Κασσελακή σε σχέση με τον ερχομό μισού εκαταμμυρίου Πακιστών στην Ελλάδα αλλά και στην επίθεση που έκανε στον κ. Συρίγο για τις δηλώσεις του για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο Δ. Ψαρράς αφού υπενθυμίζει παλαιότερα άρθρα του κ. Κασσελάκη τα οποία υποστήριζαν τον κ. Μητσοτάκη, ασκεί σφοδρότατη κριτική και στις θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με το λαό, σημειώνοντας πως αντίστοιχες απόψεις εκφράζουν ηγέτες όπως ο Τραμπ, ο Όρμπαν και ο Φάρατζ. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως στο άρθρο του ο κ. Ψαρράς χαιρετίζει την επιλογή των 11 βουλευτών να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργήσουν την Νέα Αριστερά.