Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μιχάλης Σαμπατακάκης με πρόσφατο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» εμμέσως πλην σαφώς στηλίτευσε τις πρακτικές που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με σκοπό να καταστεί κυρίαρχος του παιχνιδιού, για να ελέγξει με απόλυτους αριθμούς τα «κουκιά» του Συνεδρίου.

Ωστόσο, το μήνυμα που έστειλε στον Αλ. Τσίπρα ήταν άλλο. Πως το στοίχημα είναι η πολιτική και όχι ο οργανωτισμός. Εννοώντας, προφανώς, ότι δεν έχει σημασία να κατατροπώσεις τους εσωκομματικούς σου αντιπάλους επινοώντας διάφορες τεχνητές μεθοδεύσεις, όπως η αλλαγή του τρόπου εκλογής των οργάνων, για να αυξήσεις την επιρροή σου στο Συνέδριο, αλλά πώς θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Προαπαιτούμενο

Βέβαια, το άρθρο του κ. Σαμπατακάκη μαρτυρά και κάτι άλλο. Πως ο λόγος που ο Αλ. Τσίπρας δίνει αγώνα κυριαρχίας στο Συνέδριο είναι προαπαιτούμενο για να μην αμφισβητηθεί η προεδρία του έπειτα από ακόμα μία ήττα στις εθνικές εκλογές. Αν έχει «καθαρίσει» τους αντιφρονούντες της αριστερής πτέρυγας, τότε δύσκολα να βρεθούν ισχυροί αμφισβητίες απέναντί του.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 9 Απριλίου 2022.