Την ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου της επόμενης Τρίτης ετοιμάζει πυρετωδώς ο Σταύρος Παπασταύρου. Όπως είναι αναμενόμενο, τη συζήτηση θα μονοπωλήσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Σημειώνεται ότι επί του θέματος, έχει οριστεί εισηγητής ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. Εκτός από το επίμαχο νομοσχέδιο, θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο του Γιώργου Φλωρίδη, που προβλέπει τις συγχωνεύσεις των δικαστηρίων. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, στο Υπουργικό θα συζητηθεί και ένα νομοσχέδιο του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με την κωδική ονομασία: «Εθνικό Σχέδιο Αποδήμων», που εν όψει και της επιστολικής ψήφου.

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

– Την ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου της επόμενης Τρίτης ετοιμάζει πυρετωδώς ο συναγωνιστής Σταύρος Παπασταύρου, με πρώτο και καλύτερο προς συζήτηση θέμα το σχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ως γνωστόν, εισηγητής έχει οριστεί ο άλλος συναγωνιστής υπουργός, Άκης Σκέρτσος, που ομολογώ ότι πέρασε με άριστα τις εξετάσεις του… καθηγητή των βουλευτών. Εκτός από το επίμαχο νομοσχέδιο, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο του Γιώργου Φλωρίδη, που προβλέπει τις συγχωνεύσεις των δικαστηρίων. Τέλος, και από τα λίγα που κατάφερα να μάθω την προηγούμενη, αν κατάλαβα καλά, θα συζητηθεί και ένα νομοσχέδιο του υπουργού Γεραπετρίτη, με την κωδική ονομασία: «Εθνικό Σχέδιο Αποδήμων», που εν όψει και της επιστολικής ψήφου αποκτά μια κάποια επικαιρότητα.

! Την επομένη του Υπουργικού ο πρόεδρος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για την Αμερική, όπου αναμένονται πολλές εκπλήξεις σε επίπεδο επαφών.