Συνεδριάζει σήμερα Μεγάλη Δευτέρα (29/04) στις 11 το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση, θα είναι και η Εθνική Στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία.

Διαβάστε ακόμα: Μπόνους παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους: Σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως - Τι περιλαμβάνει όλο το σχέδιο

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα νομοθέτημα που φέρει τη σφραγίδα του τέως υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και το οποίο ολοκλήρωσε ο πλέον αρμόδιος, Άκης Σκέρτσος.

O στόχος της κυβέρνησης 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες της στήλης, με την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση θέτει ως στόχο έως το 2030 να αντιστρέψει τη «θολή» εικόνα που θέλει το 18% των ατόμων με αναπηρία να αντιμετωπίζει σοβαρές υλικές στερήσεις και το 45% των νέων 16-29 ετών με αναπηρία όχι μόνο να μην εργάζονται, αλλά και να μην εκπαιδεύονται και καταρτίζονται.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο, στον νέο φορέα θα ενσωματωθεί και το ειδικό σώμα των ιατρών, έτσι ώστε να καταργηθεί η αρμοδιότητα πιστοποίησης από κάθε άλλη επιτροπή.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει σήμερα το Big Mouth ΕΔΩ.