Οι «πράσινοι» συνδικαλιστές

Την περασμένη Παρασκευή στο ξενοδοχείο «Park», επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, είχε οργανώσει συνάντηση με τα μέλη της «πράσινης» συνδικαλιστικής παράταξης, η οποία εξελίχθηκε σε αβανταδόρικη προβολή της υποψηφιότητας για τις ευρωεκλογές δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Του καθηγητή Ηλία Κικίλια που είναι και σύμβουλος της ΚΟ του κόμματος και του πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη. Ο Γ. Παναγόπουλος τους καλωσόρισε στη συνάντηση της ΠΑΣΚΕ με την ιδιότητα των υποψήφιων ευρωβουλευτών, ασχέτως αν τα ονόματά τους δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως από τη Χαριλάου Τρικούπη. Υποψιάζομαι πως ο Γιάννης Παναγόπουλος θα βρει τον μπελά του με τη συγκεκριμένη κίνηση, καθώς εμφανίστηκε να προωθεί επιλεκτικά τα συγκεκριμένα πρόσωπα στους «πράσινους» συνδικαλιστές, ενώ ακόμη δεν έχουν πάρει καν το χρίσμα του υποψηφίου. Βέβαια σε όλα υπάρχει εξήγηση. Ο Γ. Παναγόπουλος όπως και οι Φ. Σαχινίδης - Η. Κικίλιας έχουν καταγραφεί στο μπλοκ των Παπανδρεϊκών του ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές για την αρχηγία του κόμματος στήριζαν την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη. Οπότε λογικό είναι να υπάρχει ανάμεσά τους μια άλλου τύπου «συντροφική αλληλεγγύη».


«Πίσω, Γιάννη, τα καράβια»

«Πίσω, Γιάννη, τα καράβια», έλεγαν οι παλαιοί για όσους «άλλαζαν» θέση από τη μια στιγμή στην άλλη. Κάτι αντίστοιχο διαπιστώσαμε πως συνέβη και με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ζήτημα της συμφωνίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στον τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Όλο το Σαββατοκύριακο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με διαρροές και ανακοινώσεις τροφοδοτούσε τα ΜΜΕ με υλικό πως η συγκεκριμένη συμφωνία δεν είναι προς όφελος της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ο δε Π. Πολάκης άφηνε υπαινιγμούς πως μπορεί να έπεσαν και μίζες, και άλλα εξίσου καχύποπτα και αρνητικά σενάρια. «Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει πως η ανακοίνωση του πρωθυπουργού περί “δωρεάν” παραχώρησης εξοπλισμού από τις ΗΠΑ βρίθει ανακριβειών, καθώς τα εξοπλιστικά αυτά -που θεωρούνται παρωχημένα από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις- είναι βέβαιο ότι χρήζουν αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού προκειμένου να καταστούν επιχειρησιακά ικανά. Δεν είναι βέβαιο δε ούτε ότι η απόκτησή τους βασίζεται στις ανάγκες των επιτελείων ούτε ότι η στρατιωτική ηγεσία τη θεωρεί χρήσιμη», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίσημο δελτίο Τύπου το Σαββατοκύριακο. Και ενώ θα περίμενε κανείς πως μετά τη συνάντηση του Σ. Κασσελάκη με τον Ν. Δένδια όλα αυτά θα επαναληφθούν ως κριτική απέναντι στην κυβέρνηση, είδαμε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον τομεάρχη Άμυνας του κόμματος, Ε. Αποστολάκη, να δηλώνουν πλήρως ικανοποιημένοι για την ενημέρωση που είχαν. Και μάλιστα να εκφράζουν δημοσίως και τις ευχαριστίες τους.

*Διαβάστε εδώ: Ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, ο... πήχης για Κασσελάκη, η Ακρίτα και η φασολάδα του ''Εl Chef''


Από το μπλοκ των «ανταρτών» στα μπλόκα των αγροτών

Δεν ξέρω εάν ο Ν. Ανδρουλάκης επέλεξε να αναβάλει τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ, όπου θα είχε ως κεντρικό ζήτημα τη στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά σε κάθε περίπτωση καλά έκανε και έδωσε προτεραιότητα, τόσο στις ενδεχόμενες συνέπειες της κακοκαιρίας όσο και στον αγώνα που δίνουν οι αγρότες για την ενίσχυση των εισοδημάτων τους. Έτσι λοιπόν προτίμησε να πάει στα «μπλόκα» των αγροτών από το να παίζει στα δελτία ειδήσεων πως βρέθηκε αντιμέτωπος στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος με ένα «μπλοκ» 12-13 βουλευτών που θα επιχειρούσαν να τον αποτρέψουν από το να δώσει θετική ψήφο το κόμμα στο νομοσχέδιο της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια. Και επειδή όλοι αναφέρονται στους 12-13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είτε είναι επιφυλακτικοί είτε σκέφτονται να καταψηφίσουν το επίμαχο νομοθέτημα, σας παραθέτουμε τα ονόματά τους: από τον Νομό Λέσβου ο Π. Παρασκευαΐδης, από τη Λάρισα η Ε. Λιακούλη, από την Αρκαδία ο Ο. Κωνσταντινόπουλος, από το Ρέθυμνο ο Μ. Χνάρης, από το Ηράκλειο οι Φ. Παρασύρης και Ε. Βουτσινά, από την Αιτωλοακαρνανία η Χ. Σταρακά, από το Χίο ο Σ. Μιχαηλίδης, από την Εύβοια η Κ. Καζάνη, από τη Λακωνία η Ν. Γρηγοράκου, από τη Δράμα ο Τ. Νικολαΐδης, καθώς επίσης και οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές του κόμματος.


Θέλουν και τον Νταλάρα

Πληροφορήθηκα πως στο επικοινωνιακό επιτελείο του Σ. Κασσελάκη τις προηγούμενες ημέρες αποτέλεσε αντικείμενο προβληματισμού και ετέθη ως θέμα να τοποθετηθεί η Κουμουνδούρου δημοσίως επάνω στην αντιπαράθεση που είχε ο γνωστός τραγουδοποιός Γιώργος Νταλάρας με τους δημοσιογράφους των ψυχαγωγικών εκπομπών. Για την έκδοση μιας σχετικής ανακοίνωσης που να κατακεραυνώνει την αυθάδεια των δημοσιογράφων απέναντι στον Γ. Νταλάρα, εκτός από τον Π. Πολάκη θετική ήταν και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Αυγέρη. Εν τω μεταξύ τον Γ. Νταλάρα, που σήμερα κάποιοι τον αποθεώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον είχαν «επικηρύξει» την περίοδο των μνημονίων, στέλνοντας «αγανακτισμένους» να ακυρώνουν τις συναυλίες του κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 30/01/2024