Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, όπως και να το κάνουµε, πρέπει να προβληματίζει τον πρόεδρο Κασσελάκη. Ακόµα κι αν δεν συµβαίνει κάτι τέτοιο στον ίδιο, έχω τη βεβαιότητα ότι έχει αρχίσει να ανησυχεί σοβαρά όσους εκ των ΣΥΡΙΖΑίων αντικρίζουν κατάµατα τον εφιάλτη της επιστροφής στο οικείο για τον ΣΥΡΙΖΑ 3%.

Διαβάστε επίσης: Σε δημοσκοπική κάμψη Κασσελάκης και Ανδρουλάκης - Σε μονοψήφια ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ, από 13% έως 15% το ΠΑΣΟΚ

Επειδή οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θέλουν να ξαναζήσουν σε ένα τόσο µικρό κόµµα, ήδη έχουν αρχίσει να εισηγούνται προς τον αρχηγό Στέφανο να προχωρήσει το συντοµότερο δυνατόν σε δοµικό ανασχηματισμό στην Κουμουνδούρου. Κι όταν λένε δοµικό, το εννοούν και µε το παραπάνω, αφού πλέον ένα από τα βαρίδια της νέας ηγεσίας είναι η νοοτροπία που καταλαμβάνει στελέχη όπως ο Πολάκης. Επειδή λοιπόν µέχρι τις ευρωεκλογές δεν μεσολαβεί και μεγάλο χρονικό διάστηµα, γίνεται αντιληπτό ότι δεν περισσεύουν ούτε τα χρονικά περιθώρια, αλλά ούτε υπάρχει και η πολυτέλεια για να κάνει ότι δεν βλέπει την κατρακύλα ο νέος ηγέτης της Αριστεράς.

Στο πλαίσιο των εισηγήσεων που δέχεται (δεν ξέρω τι και αν θα κάνει κάποια από αυτές δεκτή) ο πρόεδρος Κασσελάκης εντάσσεται και η καρατόµηση σχεδόν όλου του επικοινωνιακού επιτελείου του. Με αυτά και κάτι άλλα που φτάνουν στ’ αυτιά µου, έχω την αίσθηση ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα δούµε τον µπαρµπα-Θανάση τον Καρτερό να κάθεται δίπλα-δίπλα µε τον Νικολάκη τον Παππά, δίνοντας όπως παλιά (µε τον Τσίπρα) κατευθύνσεις στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή όµως δυσκολεύομαι (και δεν το κρύβω) να ψυχολογήσω τον αρχηγό Στέφανο, δεν αποκλείω εν µέσω προεκλογικής περιόδου να προσλάβει αµερικανάκια για να του κάνουν τη δουλειά, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους ρομαντικούς της Κουµουνδούρου.

* Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά