Πόλεμο στο TikTok με… βίντεο που ανήρτησε στο… TikTok φαίνεται ότι ξεκίνησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσιάζοντας μια ανάλυση για το «νεφοκεφάλαιο» και τον κίνδυνο να γίνουμε «κολίγοι» από τη χρήση της πλατφόρμας.

Η ανάλυση Βαρουφάκη, πάντως, δεν έγινε δεκτή με ιδιαίτερα θετικό τρόπο καθώς τα περισσότερα από τα σχόλια κάτω από το βίντεο κινούνται στη λογική «κάηκες αδερφέ».

Διαβάστε ακόμα: “Όχι” στη συμμετοχή τους στις διαδικτυακές εξετάσεις λένε 200 πανεπιστημιακοί καθηγητές – Ανάμεσα τους ο Γιάνης Βαρουφάκης

Δείτε μερικά από τα σχόλια κάτω από το βίντεο του Γιάνη Βαρουφάκη:

«Τι ακούσαμε; Εγώ νόμιζα ότι έφυγε για το εξωτερικό. Λέει για μέσα παραγωγής το 2024. Ζει 100 χρόνια πίσω», «Δημιουργική ασάφεια και έχει ο θεός», «Λοιπόν φίλε Γιανη δεν σου ξαναδίνω κρασί, νιώθω τύψεις», «άρα να πάρουμε τα σ;oσιαλ από το Elon και τον Mark, ποσό πιθανό είναι αυτό;» γράφουν οι σχολιαστές κάτω από την ανάρτηση Βαρουφάκη στο TikTok.

«Εκτός από ένα Ν λείπουν και άλλα πράγματα βλέπω σύντροφε», «Τι μου λες; Πέφτω απ' το νεφοκεφάλαιο!», «να 'σαι καλά ό,τι και να παίρνεις», «Ο μπρο χρησιμοποιεί αυτό που κράζει ταυτόχρονα», «Συνεργάσου με τον Βελόπουλο» συνεχίζουν τα μάλλον αρνητικά σχόλια για τον Γιάνη Βαρουφάκη, μολονότι υπάρχουν και σχόλια, τα οποία ενστερνίζονται τον προβληματισμό του και ζητούν περισσότερες διευκρινίσεις για την ανάλυσή του.

Η ανάλυση Βαρουφάκη στο TikTok

«Aν το βλέπεις αυτό από το κινητό σου, χρησιμοποιείς μια νέα μορφή κεφαλαίου για να βλέπεις βίντεο, αυτό λέγεται νεφοκεφάλαιο, cloud capital

Eίναι μια μορφή κεφαλαίου που ζει μέσα στα κινητά, μέσα στο διαδίκτυο.

Ανήκει αυτός ο αλγόριθμος σε συγκεκριμένους ανθρώπους που τον χρησιμοποιούν πρώτον για να αποσπούν την προσοχή σου, να δημιουργούν επιθυμίες μέσα σου, να σε κάνουν να μπορείς να δουλεύεις χωρίς κανένα εργασιακό δικαιώμα, είτε δωρεάν, είτε με ελάχιστη παραγωγή για να αναπαράγεις το νεφοκεφάλαιο έτσι ώστε να μεγαλώνεις, να μεγιστοποιείς τη δυνατότητα τη δική τους να αποσπούν προσόδους και κέρδη από ανθρώπους σαν και σένα

Αυτή η εξάρτηση από αυτή την τεχνολογία οδηγεί σε μια νέα μορφή φεουδαρχίας που εσύ θα είσαι ο κολίγος εκτός αν όλοι μαζί ενωθούμε και πάρουμε στα χέρια μας τα μέσα όχι μόνο παραγωγής και όχι μόνο διανομής αλλά και τα μέσα με τα οποία επικοινωνούμε».