Στα δύο φαίνεται πως έχει χωριστεί το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, σχετικά με το περιβόητο ερωτηματολόγιο για το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος και σήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κορυφαία στελέχη, βουλευτές και πρώην υπουργοί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις τους μιλούν με αιχμηρό τρόπο για την ηγεσία του κ. Κασσελάκη, με άλλα στελέχη να βγαίνουν δημοσίως και να στηρίζουν τις επιλογές και τις αποφάσεις του αρχηγού τους.

Τα "στρατόπεδα" σύμφωνα με την Αυγή

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφει η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η Αυγή, σήμερα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «τις πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη στηρίζουν η γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Έλενα Ακρίτα, η Ραλλία Χρηστίδου, η Νίνα Κασιμάτη, ο Πέτρος Παππάς κ.α. Από την άλλη πλευρά, τη διαφωνία τους με τις κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς, ο Πάνος Ρήγας, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος».

Παύλος Πολάκης και Γιώργος Τσίπρας εγκατέλειψαν τον Κασσελάκη - «Θα βοηθούσε η επιστροφή Αλέξη Τσίπρα»

Σημειώνεται, πως η εικόνα που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζεται ακόμα και από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ως πρωτόγνωρη, δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει ξανά σε μεγάλο κοινοβουλευτικό κόμμα, τέτοια κατάσταση, με τον αρχηγό του κόμματος να μην έχει την στήριξη ουσιαστικά της πλειοψηφίας των κορυφαίων στελεχών. Ακόμα και ο Παύλος Πολάκης που στήριζε σθεναρά τον κ. Κασσελάκη, μέχρι πρότινος, πλέον δεν τον στηρίζει και μάλιστα χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας έκανε αυτοκριτική για το γεγονός ότι τον βοήθησε να εκλεγεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ένας από τους πιο σκληρούς υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη, ο Γιώργος Τσίπρας, με μια αποκαλυπτική συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1, σήμερα το πρωί όχι μόνο αποδόμησε την ηγεσία του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ουσιαστικά έθεσε θέμα ηγεσίας ακόμα και πρίν τις ευρωεκλογές.

«Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς «εγώ αποφασίζω», όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς. Ελπίζω να υπάρξει λύση για μια καλύτερη προοπτική μέχρι τις ευρωεκλογές», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ενώ στο ερώτημα τι γίνεται μετά τις ευρωεκλογές απάντησε: «Για μετά το ξανασυζητάμε. Όλα επιτρέπονται, επιτρέπεται κάθε συζήτηση, είμαστε δημοκρατικό κόμμα». Στο ερώτημα μήπως πρέπει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ με συλλογική ηγεσία στις ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Όχι, θα πρέπει να υπάρξει ένας, πρέπει να είναι ο Κασσελάκης μέχρι τις ευρωεκλογές. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις ευρωεκλογές». 

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επίσης, ότι «πρέπει να εξασφαλίσουμε την πολιτική λειτουργία μέχρι τις ευρωεκλογές. Αν εξασφαλιστεί και έχουμε καλό αποτέλεσμα, μπορεί να μη χρειαστεί να αλλάξουμε ηγεσία. 
Το καλό αποτέλεσμα, το μίνιμουμ, είναι η δεύτερη θέση», ενώ στο ερώτημα αν πρέπει να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με νόημα: «Θα βοηθούσε πάρα πολύ, δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας».