Εκτός ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ο διευθυντής του κόμματος, Θύμιος Γεωργόπουλος, ο οποίος αποτελούσε συνεργάτη της Κουμουνδούρου τα τελευταία τριάμισι χρόνια, καθώς διαδέχθηκε στη θέση τον αείμνηστο Μίμη Δαρειώτη.

Η διακοπή της συνεργασίας τους ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, μολονότι δεν ήταν κοινό μυστικό πως το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις τους είχαν επιδεινωθεί.

Σύμφωνα με πληφορορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρούσε ότι πίσω από τις διαρροές που υπήρξαν για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και ειδικότερα για την εταιρεία του στο εξωτερικό βρισκόταν ο διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται και αντίθετα πολλοί υποστηρίζουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε τις εκκαθαρίσεις για τα στελέχη που δεν συντάσσονται μαζί του.

Ο κ. Γεωργόπουλος επελέγη στη θέση του γενικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ αποτελούσε και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.