Έξω φρενών είναι αρκετοί πράσινοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, κυρίως από την Κρήτη, με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο Χάρης Δούκας την εκλογική μάχη στην ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, όλοι σχεδόν οι "κομμένοι" χρεώνουν στο επιτελείο του Χάρη Δούκα "παιχνίδια" με την σταυροδοσία με σκοπό να εκλεγούν στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ πρόσωπα που είναι θετικά διακείμενα στον ίδιο, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες ο δήμαρχος Αθηναίων βρίσκεται εδώ και αρκετά καιρό σε αγαστή συνεργασία και συμμαχία, ξεχνώντας προφανώς ότι στο παρελθόν πετροβολούσαν το κόμμα που τον ανέδειξε δήμαρχο Αθηναίων, όπως είπε στο parapolitika.gr ένας από τους δημάρχους που έμειναν εκτός.

Υποψήφιοι της παράταξης Δούκα που γνωρίζουν τα εκλογικά, υποστηρίζουν μάλιστα ότι 25 με 30 εκλέκτορες πήραν γραμμή με χαμηλότερη σταυροδοσία, προκειμένου το εγχείρημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, όπως και έγινε.

Να σημειωθεί πως εκτός Διοικητικού Συμβουλίου ΚΕΔE βρέθηκαν σημαντικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Νίκο Ανδρουλάκη και τους ανθρώπους του εκεί. Ο μόνος που κατάφερε να εκλεγεί από το νησί είναι ο Νίκος Γιαλιτάκης, που δεν τον λες και ανδρουλακικό.