Λάθος ο νόµος του Τσίπρα, Στέφανε;

∆εν ξέρω εάν ο Στέφανος Κασσελάκης, στην προσπάθειά του να µην πει ψέµατα, κρύβει την αλήθεια, αλλά σίγουρα οι απαντήσεις που έδινε αναφορικά µε τις επιχειρήσεις που διαθέτει στο εξωτερικό κατά τη χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη στο Μega ήταν άλλα λόγια να αγαπιόµαστε. Το «δεν έχω τίποτα στο εξωτερικό», που µε το ζόρι τού απέσπασαν οι Γιάννης Πρετεντέρης και Ράνια Τζίµα, δεν ακούστηκε και τόσο πειστικό. Προσπαθούσε συνεχώς να πετάξει την µπάλα στην εξέδρα, αποφεύγοντας να δώσει διευκρινίσεις σε καίριες λεπτοµέρειες, όπως στο ερώτηµα πώς επεστράφησαν τα χρήµατα που δάνεισε στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως οτιδήποτε χρειαστεί θα το προσκοµίσει στη ∆ικαιοσύνη.

Υπό το βάρος του «στριµώγµατος» που υπέστη, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ήταν λάθος ο νόµος που ψήφισε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το 2016, στοχεύοντας στη σύζυγο του σηµερινού πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, επειδή είχε επαγγελµατικές δραστηριότητες στο εξωτερικό, αλλά για να µη φανεί πως αδειάζει και εδώ τον πρώην πρωθυπουργό επιδόθηκε σε σειρά αντικρουόµενων ισχυρισµών. Απ’ τη µια, πήγε να ζητήσει τα ρέστα απ’ την κυβέρνηση της Ν∆ που δεν άλλαξε τον νόµο, κάτι που αν είχε συµβεί σήµερα τον Κ. Μητσοτάκη θα τον έβριζε ο ΣΥΡΙΖΑ ως διαπλεκόµενο µε εξωχώριες εταιρείες, απ’ την άλλη είπε το εξής αµίµητο: πως αυτός ο νόµος έγινε για να µη βγάζουν οι Έλληνες πολιτικοί «µαύρα» λεφτά έξω, όχι για να φέρνουν «άσπρα» λεφτά µέσα οι απόδηµοι, εννοώντας τον ίδιο. Πρώτ’ απ’ όλα, δεν ξέρουµε εάν τα λεφτά του κ. Κασσελάκη είναι άσπρα ή µαύρα. ∆εύτερον, ως επιχειρηµατίας, µέχρι σήµερα τα λεφτά που «έφερε» στην Ελλάδα ήταν ένα δάνειο προς τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που το πήρε πίσω, και ένα σπίτι που αγόρασε στο Κολωνάκι.

Η βολική «άγνοια» του Κασσελάκη

O Στέφανος Κασσελάκης, στην προσπάθειά του να καλύψει τον Νίκο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και τον Παύλο Πολάκη για την παρασκηνιακή εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, δήλωσε στη χθεσινή του συνέντευξη στο Mega πως αμφότεροι χαίρουν της εμπιστοσύνης του και δεν μπορεί να αναφερθεί στις συγκεκριμένες υποθέσεις, επειδή τότε βρισκόταν στο εξωτερικό και δεν έχει πλήρη εικόνα. Όπου τον συμφέρει δεν γνωρίζει τι γινόταν στη χώρα. Υποτίθεται πως ασκούσε και το λειτούργημα του δημοσιογράφου στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης εκείνα τα χρόνια. Πάντως, στην ίδια συνέντευξη δεν γίνεται να λες πως δεν γνωρίζεις τι έγινε στην υπόθεση Novartis ή των τηλεοπτικών αδειών, αλλά να δηλώνεις πως ήταν λάθος ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό συγγενικών προσώπων των πολιτικών από εταιρείες στην αλλοδαπή.

Με εξαίρεση τη γραμματέα της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, και τον τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, ουδείς εκ των βουλευτών και μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος γνώριζε το περιεχόμενο των εξαγγελιών του Στέφανου Κασσελάκη για την ακρίβεια και την αναμόρφωση της φορολογίας.

Απαιτούν συγγνώμη, αλλά δεν ζήτησαν ποτέ

Προφανώς η Ρένα Δούρου αλλά και οι σύντροφοί της, που από χθες έχουν βγει στα κεραμίδια και πανηγυρίζουν, επειδή δεν καταδικάστηκε για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, δεν έχουν αντιληφθεί πως η σκληρή κριτική που δεχόταν εκείνη την περίοδο ήταν επειδή είχε ενεργό συμμετοχή στο κακόγουστο θέατρο που έπαιζε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαχείριση της τραγωδίας.

Για τη «στραβή» που της έκατσε στη βάρδια της, για αυτά που έλεγε για να εκθειάσει τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή παράτησε μια εκδήλωση στο εξωτερικό, όπου θα έπαιρνε βραβείο, για να γυρίσει εσπευσμένα στην Αθήνα και άλλα. Για αυτό λοιπόν καλύτερα να σιωπήσουν παρά να προκαλούν την κοινή γνώμη, απαιτώντας να ζητήσουν συγγνώμη οι δημοσιογράφοι που τους άσκησαν κριτική.

Συγγνώμη έπρεπε να ζητήσουν οι ίδιοι από τους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες της φονικής πυρκαγιάς, κάτι που δεν έκαναν ποτέ. Ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αθλητισμός για όλους»

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Divani Caravel» παρουσιάστηκε το βιβλίο «Αθλητισμός για όλους - Εξασφάλιση του δικαιώματος της ατομικής αξιοποίησης» του βουλευτή Αττικής και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Βασίλη Οικονόμου. Η δημοσιογράφος Κέλλυ Κοντογεώργη συντόνισε τους αξιόλογους ομιλητές, οι οποίοι εξήραν το βιβλίο για τις αναλύσεις και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του κινήματος «Αθλητισμός για όλους». Ειδικά ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι στον νέο νόμο για τον αθλητισμό θα ενσωματώσει προτάσεις που ο συγγραφέας κατέθεσε μέσα στο βιβλίο. Για το βιβλίο μίλησαν ακόμα ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Κατσής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, και ο καθηγητής Αθλητικού Δικαίου Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.