Σφόδρα ενοχλημένος με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που προβλήθηκε χθες το βράδυ στο Δελτίο Ειδήσεων του Mega φαίνεται να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός, έχοντας στα χέρια του τις έρευνες του Αμερικανού συμβούλου του, Σταν Γκρίνμπεργκ θεωρεί ότι το λιγότερο που μπορεί να δεχτεί είναι ένα 35%.

Διαβάστε εδώ: Ευρωεκλογές: Ο Μητσοτάκης, οι εκτιμήσεις του Γκρίνμπεργκ και εισηγήσεις για θετική ατζέντα στον δρόμο προς τις κάλπες

Ωστόσο το σενάριο ο πρωθυπουργός να μη γνωρίζει ότι πλέον έχει γίνει ένας αντιδημοφιλής ηγέτης στα δεξιά της Ν.Δ., δεν είναι πιθανό. Για αυτό άλλωστε το τελευταίο διάστημα ο Μητσοτάκης καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να ενισχύσει την επιρροή του σε αυτή την πτέρυγα του πολιτικού σκηνικού. Επίσης, τα «χτυπήματα» που δέχεται από τους πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή έχουν και αυτά το αντίκτυπο τους στην εικόνα του Μητσοτάκη στο «δεξιό» ακροατήριο. Κι αν σε όλα αυτά προστεθεί και η διάθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των νεοδημοκρατών να στείλουν μήνυμα στις ευρωεκλογές, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ περισσότερο, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

- Αν κατάλαβα καλά από κάτι κυβερνητικούς παπαγάλους, αν και ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Μητσοτάκης έδειχνε σφόδρα ενοχλημένος με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που προβλήθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων του Mega. Προφανώς, ο πρωθυπουργός, έχοντας τις έρευνες του Αμερικανού συμβούλου του, θεωρεί ότι το λιγότερο που μπορεί να δεχτεί είναι ένα 35%. Ωστόσο, ο Φαναράς δεν του έκανε το χατίρι, όχι γιατί δεν ήθελε, αλλά γιατί έτσι προέκυψε από την έρευνα. Μάλιστα, αν όσοι μπαινοβγαίνουν στο γραφείο του προέδρου της κυβέρνησης, αντί να προσχωρούν στην (πάντα) σωστή άποψή του, του έλεγαν και από μια αλήθεια, ενδεχομένως τα ευρήματα να ήταν πολύ διαφορετικά. Για παράδειγμα, επιβάλλεται να καταλάβει ο Μητσοτάκης ότι στα δεξιά της Ν.Δ. είναι πλέον (σχεδόν) αντιδημοφιλής ηγέτης. Επίσης, νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί έστω και ένας και να του πει ότι τον βρίζουν στερεοφωνικά οι πρώην πρωθυπουργοί Σαμαράς και Καραμανλής. Κι αν σε όλα αυτά προστεθεί και η διάθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των νεοδημοκρατών να στείλουν μήνυμα στις ευρωεκλογές, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ περισσότερο από όσο περιμένει ο Αμερικανός σύμβουλος.